23 april 2024

Beleef John Glenn’s terugkeer met de Friendship 7 – 20 februari 1962

Credit: NASA

John Glenn – Amerika’s eerste astronaut die een volledige baan om de aarde voltooide – overleed op 8 december j.l. Zijn historische vlucht met de Friendship 7 vond plaats op 20 februari 1962, een vlucht die met een automatische landing had moeten eindigen, maar die door problemen met het hitteschild van de capsule eindigde in een landing met handbediening door Glenn, die gelukkig goed afliep. Tot nu toe waren er van die terugkeer alleen wat beelden zonder geluid. Andrew Chaikin, die onlangs een boek over Glenn publiceerde, heeft echter geluidsopnames van de terugkeer weten te combineren met de originele beelden en dat heeft onderstaande unieke video opgeleverd, van Glenn’s terugkeer op 20  februari 1962.

Bron: Collect Space.

Share

Comments

 1. Adam Jong zegt

  Het blijft een herinnering die je nooit meer vergeet, die vlucht van John Glenn.
  Ik heb die dag heel bewust in mijn geheugen gegrift, want het was zó spannend en je beschikte maar over weinig directe info over de vlucht. Elk jaar op 20 februari heb ik teruggedacht aan deze historische vlucht met de sympathieke astronaut die nu dan toch is overleden.
  Het hele team van het Mercury 7 program is nu overleden.
  Ik ben zelf nu 71 jaar en heb al de ontwikkelingen meegemaakt vanaf de lancering van dat bolletje van 83 kg Spoetnik 1 op 4 oktober 1957 tot en met de dag van vandaag.
  Wat bijzonder dat we tegenwoordig via dit medium zoveel info krijgen dat we het nauwelijks kunnen bevatten. Dank voor al de berichten en foto’s en video’s die we hier kunnen lezen !

Speak Your Mind

*