15 juli 2024

sneller dan het licht…

Faster than light Santa

kan dat?? Welnu….dezen dappren kerstman heeft vanavond bewezen dat dat wel echt kan. Ja….ja….Aanschouwt deze hypersportieve Kerstman die hedenavond alle natuurwetten aan zijn laars heeft weten te lappen…..Newton, Einstein, Hawking, verlinde…….zeg maar dag met je handje en inleveren die Nobelprijs….want deze kerstman heeft zo-even waarlijk Universele geschiedenis geschreven door tijdens de 2016 editie van de Dordtse Santa run de pakweg 2,5 kilometer in slechts 0,00000625 seconde af te leggen…….althans zo snel leek deze zeer roodverschoven kerstman wel te gaan met zijn ozo soepele elegante ariedynamische tred en zijn voetenwerk waar ene M. Ali nog een puntje aan kan zuigen!!

Ok, toegegeven, het heeft even niet echt veel met sterrenkunde te maken,  maar uw nedrige zeer onsportieve (pak toch de auto, mafkees!) scribent heeft net “de ster van de Dordrecht” waargenomen en aangemoedigd….en wel in de vorm van ons aller Astroblogs-hopman Arie,  opgedoft in totaal geflipt kerstman-kostuum,   tijdens zijn 2,5 kilometer lange (korte… voor iemand die zich net heeft ingeschreven voor de halve marathon van Rotterdam..nota bene!!) liefdadigheids-sprint door de binnenstad van dit kleine lieflijke dorpje aan de oude Maas…..enne….dat vond ik toch wel een klein loofblogje waard!!

Share
Over Jan Brandt

Comments

  1. Haha, de ster van Dordrecht, da’s een goede. Nou zo snel als jij beschrijft ging ik niet, het was niet geheel relativistisch. Ik had 12m30s nodig voor de 2,58 km lange route (hier een kaart van de route), Jan, bedankt voor deze uiterst treffende en ludieke beschrijving van de Dordtse Santarun aflevering 2016.

Speak Your Mind

*