Site pictogram Astroblogs

Moon Express: The sky is not the limit

De Amerikaanse regering heeft een historische beslissing genomen door de eerste particuliere onderneming, Moon Express (MoonEX), toestemming te geven om in 2017 op de maan te landen.

Tot nu toe waren missies van commerciële ondernemingen beperkt tot operaties in een baan rond de aarde. Missies naar andere werelden waren alleen weggelegd voor regeringen. Daar is nu verandering in gebracht.

Moon Express heeft de goedkeuring gekregen om verder te gaan dan de baan om de aarde. “We zijn nu vrij om onze vleugels uit te slaan en als ontdekkingsreizigers op zoek te gaan naar nieuwe kennis en middelen. Deze doorbraak is een grote stap voor de mensheid om uit te breiden op economisch gebied. Ruimtevaart is onze enige weg vooruit om het voortbestaan van de mensheid te verzekeren en het creëren van een grenzeloze toekomst voor onze kinderen,” zegt mede-oprichter en voorzitter Naveen Jain van Moon Express.

Let's Create History Together

Moon Express gaat zich eerst richten op de financiële en technische uitdagingen voor de maanmissie dit jaar. Die zal beginnen met de lancering van de MX-1 lander die zich bovenop een Rocket Lab Electron booster bevindt. Het bedrijf tekende al eerder een multilaunch deal met Rocket Lab. Moon Express is van plan om in de nabije toekomst waardevolle middelen, Helium-3, metalen en maanstenen naar de aarde terug te brengen.

Moon Express werd opgericht in 2010 door de miljardair en visionair Dr Bob Richards, Naveen Jain (mede-oprichter en voorzitter) en Barney Pell (mede-oprichter, vice-voorzitter en strategisch expert)

Moon Express
Space.com
Let’s Create History Together

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten