21 april 2024

Alles over Mission Control in Houston

Credit: NASA

Wie Mission Control zegt, die zegt Houston, wie Houston zegt die zegt Mission Control. Vanuit dat centrum werden in het verleden alle Apollo missies gecoördineerd, de Space Shuttles en tegenwoordig alle bemande vluchten van het Internationale Ruimtestation ISS. In onderstaande boeiende video vertelt Flight Director Mary Lawrence ons alles over wat daar in Mission Control gebeurt.

Share

Comments

 1. Marcelleke zegt

  Als ik het goed begrijp is dit dus van top tot teen één komedie, gezien de aarde hol is (met levende wezensl gevuld weliswaar …) inderdaad – pardon, ik vergis me : dit is óók bedrog, gezien de aarde plat is … langs de àndere kant is er NOG iets dat niet klopt : we kunnen nooit door de Van Allen-gordel geraken met onze raketten … Hoe zit het nu eigenlijk ? Misschien Trump eens raadplegen ?

 2. Marcelleke zegt

  Was toch goed gevonden, is het niet, Olaf ? (nu ben ik verdorie mezelf aan het bejubelen …)

 3. Dit commentaar triggert bij mij de life TV komedie van de Apollo 9 met Henk Terlingen…
  “(Van onze correspondent in Hilversum) De NTS en het Nederlandse kijkerspubliek zijn door dr. J. P. Schadee, arts in Amsterdam, in het ootje genomen. Deze dramatische conclusie moest vanmorgen worden getrokken nadat gisteren reeds grote twijfel was gerezen over de echtheid van de telefoontjes van dr. Schadee, die zogenaamd als medisch adviseur van de NASA vanuit Houston (Texas) zelf deskundig commentaar gaf bij de NTS-uitzendingen over de vlucht van de Apollo-9.”
  Het schoot me weer even door de geest, in zwart/wit…

 4. Jan Brandt zegt

  Voor diegene die wellicht behoefte hebben aan een wat meer serieus kijkje op de gang van zaken aangaande het het reilen en zeilen bij Mission Control tijdens de jaren zestig, zeventig en begin jaren tachting (ruwweg van het Mercury-tijdperk tot aan het begin van de Spaceshuttle-gebeuren) is er onlangs een zeer smakelijk hapje leesvoer verschenen en wel in de vorm van een boek getiteld : “Go, Flight!….The unsung heroes of Mission Control, 1965 – 1992” (Rick Houston & J.Milt Heflin)…..Reuze interresant om om al die spannende en overbekende ruimtemissies nu eens van “de andere kant” te beleven!

Speak Your Mind

*