14 juni 2024

Ook de astronauten in het ISS hebben zin in de Super Bowl

Credit: NASA

Het grootste sportfeest van Amerika komt er weer aan. Zondagnacht is de 51ste editie van de Super Bowl, de finale van de American Football-competitie. In de VS zitten ruim 100 miljoen toeschouwers voor de buis en in de rest van de wereld nog veel meer. En ook in de ruimte wordt ernaar uitgekeken.
In het ruimtestation ISS hebben commandant Shane Kimbrough en boordwerktuigkundige Peggy Whitson, beiden behorend tot ISS expeditie 50, zich goed voorbereid. Ze hebben een heleboel shirtjes meegenomen en voor het oog van de NASA-camera zochten ze daar het shirt van hun favoriete team uit.
Kimbrough trok het shirt van de Atlanta Falcons aan en Whitson koos voor tegenstander de New England Patriots. En ja, er is ook een football aan boord en natuurlijk gooiden ze een balletje naar elkaar door het smalle ruimtestation.

In de video hieronder zie je Kimbrough en Whitson in de outfit van hun club, terwijl ze bezig zijn met een social media event met mensen in het Space Center Houston, drie dagen geleden.

Ze grapten dat nog nooit iemand zo ver had gegooid, omdat het ruimtestation met ruim 27.000 kilometer per uur om de aarde draait. Astronauten Kimbrough en Whitson gaan de wedstrijd niet live zien. Als de aftrap is, slapen ze, maar ze kunnen de dag erop alsnog kijken. Hopelijk verspreekt niemand zich bij de vluchtleiding en blijft de uitslag geheim. Bron: NOS

Share

Speak Your Mind

*