16 april 2024

Kijktip: 28, 29 en 30 maart BBC Stargazing Live!

Credit: BBC

Morgenavond begint het weer, het jaarlijkse Stargazing Live op de BBC. Drie dagen lang allemaal enerverende en praktische astronomie wat de klok slaat, vakkundig en enthousiast gepresenteerd door Brian Cox en Dara O Briain. Dit jaar wordt het voor de zevende keer georganiseerd en voor het eerst zal het populaire programma niet vanaf de Jodrell Bank in Manchester worden verzorgd, maar vanuit Australië. Cox en O Briain zijn afgereisd naar het Siding Spring Observatorium bij Coonabarabran, New South Wales in Australië, waar vandaan ze de kijkers mee zullen nemen op een ongetwijfeld weer boeiende reis door het universum. Kijken dus naar Stargazing Live op 28, 29 en 30 maart, BBC Two om 21.00 uur.  Bron: BBC.

Share

Comments

  1. Jan Brandt zegt

    Arieeeeeeee…. je bent me voor deze keer…maarre…voor dit “astroblogs-kattenbelletje” ben ik je in dit geval effe zeer dankbaar ….anders zou ik zomaar, vanwege allerlei noeste astrofotografie-expedities (Zie ja, het is tenslotte al een paar dagen kraakhelder en ook nog eens Maanloos!!!), mogelijkerwijze “het astronomisch televie-hoogtepunt van het jaar” zijn misgelopen, namelijk die langverwachte drie avondjes high level astro-kwelbuis-pret in de vorm van “Stargazing life”!!!!…. Ofwel….deuren op slot, ramen dicht, alle stekkers eruit, postduiven ophokken….en kijken maar!!

  2. Is in ieder geval een beter idee dan naar onze voetbalsterren kijken!

  3. Ze hadden weinig te melden, naar mijn idee was het vorig jaar een stuk beter met “nieuwe” informatie. Evengoed is Cox altijd enthousiast en was het leuk om te zien dat ze op een plek zitten waar wij ook geweest zijn en ook de gelegenheid hebben gehad om daar één van de telescopen te kijken die men daar heeft. Geweldig mooi gebied en ik kan een bezoek van harte aanraden! En idd de melkweg is daar amazing!

Speak Your Mind

*