3 maart 2024

Lezing van Robbert Dijkgraaf: Het nut van nutteloze kennis

Op Youtube staat er sinds gisteren een interessante lezing van Robbert Dijkgraaf bij Google Talks. Het thema van deze lezing is gebaseerd op een artikel geschreven door Alexander Flexner de oprichter van de Institute for Advanced Study in Princeton waar Dijkgraaf nu de directeur van is.

https://library.ias.edu/files/UsefulnessHarpers.pdfShare

Comments

  1. Aan de andere kant, volgens Donald Rumsfeld: “Reports that say that something hasn’t happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns – the ones we don’t know we don’t know.” Hoe combineren we die twee uitspraken 🙂

Speak Your Mind

*