Site pictogram Astroblogs

Astronaut André Kuipers zoekt contact met het heelal (Update: terugkijken)

Credit: ESA

“Zijn wij alleen in het heelal, of krioelt het er van het leven?” Dat is de vraag die ruimtevaarder André Kuipers stelt in het tv-programma ‘Kuipers zoekt contact’, dat donderdag 20 april om 21.15 uur op NPO 1 wordt uitgezonden. Hierin is het verslag te zien van zijn persoonlijke zoektocht naar het antwoord op deze vraag die de mens altijd heeft geïntrigeerd. Kuipers heeft diverse vragen: hoe waarschijnlijk is het dat er elders leven is? Hoe zoeken we daar naar? Wat kunnen we verwachten van die zoektocht? En ook: hoe zal dat leven er uit zien als we het eenmaal hebben gevonden? Groene mannetjes, of iets heel anders, iets wat letterlijk onvoorstelbaar is zelfs? En niet in de laatste plaats: wat zou er op aarde veranderen als we eenmaal zeker weten dat we niet alleen zijn?

Breakthrough Listen Initiative

In de VS wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar buitenaards leven. Zo is er het Breakthrough Listen Initiative, waarbij groots wordt ingezet op het ontvangen van signalen van leven diep in de kosmos. Wat levert zulk onderzoek op? André maakt een rondgang langs deze instituten en belicht de meest recente ontdekkingen en inzichten. Bron: Radio.nl.

Terugkijken

Wilt u het geheel terugkijken? Dat kan via deze link. Mensen die vanuit het buitenland de aflevering willen zien, kunnen hiervoor gebruik maken van Hola om de server te foppen. Maak je niet druk, dat is helemaal legaal. Nog wel….;)

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten