18 april 2024

Muurschildering Chriet Titulaer in Blerick is klaar

Credit: Anefo/Wikipedia

De muurschildering van de vorige maand overleden Chriet Titulaer op een elektriciteitshuisje in Blerick (Limburg) is voltooid. Omroep Venlo besteedde afgelopen week al aandacht aan de graffiti-schildering in de Alberickstraat, die als hommage aan de welbekende presentator en wetenschapper werd gemaakt, maar toen was er alleen een zwart-wit-afbeelding. Nu is de schildering ingekleurd en in volle glorie te aanschouwen. Het portret van de sterrenkundige is gemaakt met subsidie van de gemeente, hoewel de zwart wit afbeelding in eerste instantie spontaan was aangebracht. Er zijn plannen (de ‘Chrietitie’) voor een monument voor de overleden wetenschapper, waarbij wordt gedacht aan een virtueel beeld, een hologram. Titulaer – geboren in Hout-Blerick – overleed op 73-jarige leeftijd in een verzorgingshuis in Driebergen. Daar woonde hij sinds 2012, nadat hij een paar hersenbloedingen had gekregen. Bron: Omroep Venlo.

Share

Comments

 1. Ill Matilled zegt

  Mooie en professionele piece dus dat betekent respect naar Chriet en terecht. Niet afgesigned en dat gezichtshaar/bakkebaard is fijn gedetailleerd (moeilijk). Goeie kleuren gamut en passende setting het werk spat van de muur.
  Onhaatbaar.

  peace

 2. Monique zegt

  Wat een goed idee om deze mooie graffiti-schildering van Chriet op het elektriciteitshuisje te zetten. Een goeie besteding van de subsidie. Jaja, een holografische verschijning van Chriet zou buitengewoon geweldig zijn. Dat past helemaal perfect in de lijn der verwachting.
  Ik houd daar van Happy Nodding Monique Face

  Ik heb nog een interessant filmpje met Chriet uit 1993. Het gaat over de auto van de toekomst. Zelfrijdend, elektrisch, met tv en navigatie… Dan de fiets van de toekomst. Parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Hij heeft het aardig goed ingeschat.

  Een bijzondere man…

  PS, die zwart-wit-afbeelding vind ik niets, hij lijkt er niet op.

Speak Your Mind

*