16 april 2024

Elon Musk stap uit adviesraden omdat Trump het Klimaatverdrag heeft opgezegd

SpaceX baas Elon Musk heeft afgelopen woensdag verklaard dat hij uit de diverse adviesraden zal stappen als president Trump het Klimaatverdrag van Parijs zal opzeggen. Dat heeft ‘ie – POTUS – inmiddels gedaan, zoals we allemaal hebben vernomen, en daarom restte Musk niets anders dan de daad bij het woord te voegen. Musk zit in welgeteld drie adviesraden, die allemaal advies moeten geven aan het Witte Huis, een werkgelegenheidsraad, een raad voor de infrastructuur en een strategisch en politiek forum. En daar is ‘ie gisteren inderdaad allemaal uitgestapt, zoals hij per tweet liet weten. Afgelopen tijd heeft Musk er alles aan gedaan om Donald Trump te overtuigen de VS binnen het akkoord te houden, maar dat mocht niet baten. Musk probeert zelf op allerlei manieren dingen groener te maken, zoals via zijn herbruikbare raketten zoals de Falcon 9, zijn SolarCity project en de elektrische Tesla auto’s. Bron: Space.com.
[Update 3 juni 14.20 uur] Ik kwam zojuist nog een aardig bericht tegen over Trump en het opzeggen van het klimaatakkoord. Het Vaticaan heeft namelijk ook gereageerd. Trump was vorige week bij Paus Franciscus, een gesprek dat aan het gezicht van die laatste te zien niet echt positief was verlopen. Bisschop Marcelo Sanchez Sorondo, hoofd van de Pontificale Academie van Wetenschappen, heeft in een interview in de Italiaanse krant La Repubblica de houding van Trump vergeleken met de mensen die geloven dat de aarde plat is.

“Denken dat we kolen en olie nodig hebben en dat we daarop verder moeten gaan is hetzelfde als beweren dat de aarde niet rond is. Het is een absurditeit die alleen bedoeld is om geld ter verdienen.” (Non ammettere che non è necessario né imprescindibile fare affidamento sul carbone e sul petrolio è come sostenere che la terra non è rotonda. Un’assurdità motivata soltanto dalla necessità di fare soldi.) – Bisschop Marcelo Sanchez Sorondo.

Inderdaad, absurd. Bron: ILF Science.

Share

Comments

 1. POTUS …. wat betekent dat??

 2. Ik heb het heel anders begrepen. Trump zegt dingen vanuit zijn belang. Niet omdat het wetenschappelijk te onderbouwen is. Dit zijn twee verschillende dingen.
  Zijn belang is bijvoorbeeld zijn eer. Hij heeft de verkiezingen gewonnen door o.a. af te geven op het internationale klimaatbeleid. Hij kan niet zo maar terug. Dus doet hij dat in stappen. De stap die hij nam, komt neer op uitstel van afstel. En over een paar jaar doet hij gewoon mee. Hij kan niet anders.

  • Monique zegt

   Nico, dan gaan Europa, China en de rest een tandje harder om de planeet niet zieker te maken (door betere infrastructuur en technologische vooruitgang e.d.) en dan komt Trump over een paar jaar weer meedoen?
   Dat alles in het belang van zijn eer?! Silly Monique Face

   “De stap die hij nam, komt neer op uitstel van afstel. En over een paar jaar doet hij gewoon mee.”
   (Zou kunnen)

   Bonus: Wel de lusten, niet de lasten … of zie ik dat verkeerd?

   • Over dat later wellicht weer mee doen van de VS aan het akkoord. Duitsland, Frankrijk en Italië hebben deze week heel duidelijk gemaakt dat het akkoord niet heronderhandelbaar is. Je doet mee of je doet niet mee en nu zijn er in de hele wereld drie landen die niet meedoen, Syrië (oorlog), Nicaragua (vond akkoord niet ver genoeg gaan) en de VS (Trump).

   • Obelix zegt

    “Wel de lusten….”

    Ik kan me niet voorstellen dat de EU (zij vinden het akkoord van Parijs immers goed) geen (straf-)maatregelen gaan inzetten om de VS op het spoor te houden.

    Stel Europese bedrijven ontwikkelen een apparaat, welke wat duurder wordt om dat men “groen” gaat produceren. In de VS hebben bedrijven het zelfde apparaat ontwikkeld en is wat goedkoper, omdat men “niet groen” produceert.
    Op de markt komen dus 2 apparaatjes, een goedkope US en een duurdere EU versie.
    Welke koopt de consument ?

    Ik neem aan dat er dus(!) import- en milieuheffingen op de US-spullen komen, zodat de consument de ‘goede keuze’ maakt…
    Of de noodsprong van POTUS Trump zo goed voor de werkgelegenheid in de US zal uitpakken als dat ‘ie verwacht, is nog maar zeer de vraag.

    Zoals Monique zegt “wel de lusten? Nee, ik denk van niet !
    [ Er zal heus wel een keurmerk voor US-bedrijven komen, die het wel goed doen vlg. Parijs, die geen heffingen opgelegd krijgen. 😉 ]

    Tot zover deze politieke inschatting.
    Groet, Paul

 3. Maar POTUS in die zin op die plek slaat niet op Trump, maar waar wel op zie ik niet. Arie, help eens.

 4. Zijn eer? En welke eer zou dat dan wel zijn?

 5. rob heijd zegt

  Elon Musk, daar heb je dat naampje weer. Meneertje Musk geeft de wereld zelfrijdende auto’s, lanceert een spervuur aan satellieten voor GPS boven Africa, stelt zichzelf gelijk aan de naam Tesla, het kan allemaal niet op. Volgens mij mag meneer Musk onderhand wel eens met vakantie gaan.

 6. Ik heb zojuist nog een update aan de blog toegevoegd, eentje over het Vaticaan en de flat-earthers. 😀

 7. Ik vraag me af of iemand hier de hele persconferentie heeft gezien, en ook goed heeft geluisterd wat er allemaal gezegd is, ik krijg de indruk van niet.
  En wat mij opvalt is, dat als het millieu zo belangrijk is waarom ze dan niet meer om de tafel zitten, om de voorwaarde beter te krijgen.

  Ook vraag ik me adf of mensen uberhaud dat klimaat akkoord gelezen hebben, en wat tussen de letters door eigenlijk de bedoeling van het akkoord is.

  Iniedergeval niet het millieu maar meer het kapot maken van de USA net zoals diezelfde mensen die achter het klimaat akoord zitten (Bilderberggroep,Council on Foreign Relations. VN, NATO enz enz zoek aub zelf op) , Afrika kapot hebben gemaakt, Europa kapot hebben gemaakt…. en eigenlijk de hele wereld, behalve Rusland (daarom haatte ze Rusland ook zo, poetin heeft die criminele het land uitgegooid)

  Zeer binnenkort komt er een rapport uit over de enorme fraude en geweldige leugens die er zijn over de zogenaamde opwarming van de aarde.

  Trump is het beste wat de wereld is overkomen, ik heb het al vaker geroepen maar ik werd weg gehoond, het word tijd dat jullie met zijn alle wakker worden en beseffen dat we al heel ons leven voor de gek worden gehouden, Doe zelf onderzoek, tik op google agende 21 in, of bilderberg groep,enz enz. CO2 beste mensen is plantenvoer. En dan nog iets als C02 volgens jullie zo gevaarlijk is, dan ben jezelf dus ook een gevaar voor de planeet? Dus wat is de volgende stap van de Eu en nieuwe wereld orde, mensen weer de gaskamers in omdat ze een gevaar voor de planeet vormen? Of denk je soms dat de mensen stoppen met hun waanzin?

  Mensen word wakker en ga beseffen wat er gaande is, want als we niet oppassen worden we straks allemaal gecontrolleerde zombies, waarvan heel het leven van begin tot het eind geregereld is.

  Met vriendelijke groeten,
  Peter

 8. PS..
  Sorry voor de spel en tikfouten.
  Maar de boodschap is er niet minder door.

 9. Wat een negationistisch discours. We noemen dat: het licht van de zon ontkennen. Dream on!

 10. Het valt me altijd weer op dat extreem-rechtse figuren schaamteloos blijk geven van hun lage of gebrekkige opleiding door zulk gezwam vol fouten op internet te slingeren.

 11. Tja Piet,

  Je kunt mij zogenaamd beledigen (wat overigens niet lukt hoor) door jezelf dan beter te voelen, maar dat doet niks af aan de dingen die ik typ.

  En mensen ongefundeerd extreem recht noemen, waarmee je mij eigenlijk stelt aan nazi’s, die voor jouw informatie socialisten waren ,en helemaal milieu freaks waren, en dus links…..Zegt meer over jou dan over mij. En dat voor iemand met zo’n gebrekkige opleiding:)

  Ik zeg deze dingen ook voor jou ondanks de intense haat die je blijkbaar voelt jegens mij voor het doorbreken van jou sekte geloof. Doe zelf nou maar onderzoek. http://notrickszone.com/2017/05/29/80-graphs-from-58-new-2017-papers-invalidate-claims-of-unprecedented-global-scale-modern-warming/#sthash.ktF0tSb7.hn3ie8f2.dpbs

  Nog een hele fijne dag Piet, en laten we hopen dat je hart vol haat jegens anders denkende ooit nog eens weggaat.

 12. O en ik ben inderdaad een Trumpvriend, maar ik ben eigenlijk vriend van iedereen die strijd voor zijn eigen mensen ipv de totalitaire regime wat globalisme is, wij hebben de PVV van Wilders en FVD van Baudet en natuurlijk de geweldige Theo Hiddema, die allemaal strijden voor onze vrijheid, en ik voorspel dat iedereen hun vriend gaat worden.

  En dan nog iets ik ben dol op de natuur en alles wat daarbij hoort (we zijn namelijk allemaal gecreerd door hetdezelfde) Wij kunnen namelijk niet zonder de natuur, alleen co2 is planten voer, en noodzakelijk voor het leven, en wij worden al jaaaaaaren voor de gek gehouden, het enige waar het klimaat akkoord voor bedoeld is/was is om een globale belasting te kunnen heffen voor de Nieuwe wereld orde, en om natie staten kapot te maken (net als de nazi’s wilden)

  Nogmaals doe zelf onderzoek, en blijf weg van de MSM want zij werken samen met deze intens slechte mensen, die het tegengestelde zijn van wij echte mensen met een geweten, ik ken u niet Piet maar ik weet zeker dat u geen slecht mens bent, maar u bent ook voor de gek gehouden maar het is tijd om wakker te worden voordat het te laat is, en we allemaal gereguleerde slaven zijn…

 13. Het was te verwachten: het standaard-trucje van extreem rechts wordt van stal gehaald. Peter kruipt gauw in de slachtofferrol door te zeggen dat ik hem voor nazi heb uitgemaakt. Dat deed ik niet, Peter begon daar zelf over. Net zoals hij zelf begint over intense haat. Tja, daar weet men bij extreem rechts alles van, toch?

  Je link verwijst naar een site vol ‘liegen met statistieken’. Meerdere van de gevallen die je aanhaalt zijn allang gedebunked. Als je zelf de moeite zou nemen om er eens echt in te duiken, dan zou je zien dat de extreem rechtse kliek waar jij bij hoort, bezig is met een zeer smerige soort indoctrinatie. Laag opgeleide mensen met rechtse sympathieën zijn makkelijke slachtoffers voor dit soort troep. Eigenlijk heb ik best wel een beetje medelijden met jou. Dus vooruit: nog een hele fijne avond.

Speak Your Mind

*