Site pictogram Astroblogs

Elon Musk stap uit adviesraden omdat Trump het Klimaatverdrag heeft opgezegd

SpaceX baas Elon Musk heeft afgelopen woensdag verklaard dat hij uit de diverse adviesraden zal stappen als president Trump het Klimaatverdrag van Parijs zal opzeggen. Dat heeft ‘ie – POTUS – inmiddels gedaan, zoals we allemaal hebben vernomen, en daarom restte Musk niets anders dan de daad bij het woord te voegen. Musk zit in welgeteld drie adviesraden, die allemaal advies moeten geven aan het Witte Huis, een werkgelegenheidsraad, een raad voor de infrastructuur en een strategisch en politiek forum. En daar is ‘ie gisteren inderdaad allemaal uitgestapt, zoals hij per tweet liet weten. Afgelopen tijd heeft Musk er alles aan gedaan om Donald Trump te overtuigen de VS binnen het akkoord te houden, maar dat mocht niet baten. Musk probeert zelf op allerlei manieren dingen groener te maken, zoals via zijn herbruikbare raketten zoals de Falcon 9, zijn SolarCity project en de elektrische Tesla auto’s. Bron: Space.com.
[Update 3 juni 14.20 uur] Ik kwam zojuist nog een aardig bericht tegen over Trump en het opzeggen van het klimaatakkoord. Het Vaticaan heeft namelijk ook gereageerd. Trump was vorige week bij Paus Franciscus, een gesprek dat aan het gezicht van die laatste te zien niet echt positief was verlopen. Bisschop Marcelo Sanchez Sorondo, hoofd van de Pontificale Academie van Wetenschappen, heeft in een interview in de Italiaanse krant La Repubblica de houding van Trump vergeleken met de mensen die geloven dat de aarde plat is.

“Denken dat we kolen en olie nodig hebben en dat we daarop verder moeten gaan is hetzelfde als beweren dat de aarde niet rond is. Het is een absurditeit die alleen bedoeld is om geld ter verdienen.” (Non ammettere che non è necessario né imprescindibile fare affidamento sul carbone e sul petrolio è come sostenere che la terra non è rotonda. Un’assurdità motivata soltanto dalla necessità di fare soldi.) – Bisschop Marcelo Sanchez Sorondo.

Inderdaad, absurd. Bron: ILF Science.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten