24 mei 2024

Space X heeft twee hergebruikte raketten gelanceerd

Credit: SpaceX

Space X heeft de afgelopen dagen maar liefst twee Falcon-9 raketten gelanceerd, die allebei eerder in de ruimte zijn geweest en weer opnieuw zijn opgelapt. Hiermee hebben ze bewezen dat hun concept van herbruikbare raketten een daverend succes zou kunnen worden. Beide raketten zijn trouwens weer keurig terug op aarde geland en zullen waarschijnlijk een derde keer worden ingezet – een absoluut unicum! De lading van beide Falcon 9-raketten bestond overigens uit communicatiesatellieten, dus niets spectaculairs. Het lanceren van een lading is bij Space X maar liefst 300 miljoen dollar goedkoper dan “bij de concurrent” en het vlot hergebruiken van raketten zal de kosten alleen maar verder doen drukken. Dus mocht je nog ergens een satelliet hebben liggen die gelanceerd moet worden, dan zou ik Space X even bellen 😉

https://youtu.be/LFH1k_5CXqs

Share

Comments

  1. Kleine correctie volgens mij… BulgariaSat1 op 23 juni was een reused booster. (Of flight-proven zoals spaceX het noemt) De booster van 25 juni voor Iridium-2 was nieuw.

    De prestatie is er niet minder om.. er is nu zelfs sprake dat de intelSat lancering die voor 4 juli gescheduled is wellicht al op 2 juli uitgevoerd wordt..

Speak Your Mind

*