7 december 2022

NASA heeft niet de middelen om naar Mars te gaan

Volgens de website futurism.com heeft NASA laten weten dat het momenteel niet de middelen heeft om een bemande missie naar Mars uit te voeren. De volgende stappen die NASA zal zetten, hangen af van de financiering, maar meer dan ooit zal de toekomst van de kolonisatie van Mars in handen van andere partijen komen te liggen.

De ontwikkeling van de SLS-raket en van Orion heeft zoveel budget opgesoupeerd dat er nu geen middelen meer zijn om een landingsvaartuig te ontwikkelen. Vervolgstappen hangen dus af van toekomstig budget.

Tja, op zich droevig nieuws natuurlijk. Maar het klopt wel met wat ik voorspeld heb in mijn thriller Roodvonk. Daarin wordt NASA aan het einde van dit decennium verrast doordat China mensen op de maan zet. Vervolgens wil NASA China graag een stap voor blijven in de race naar de rode planeet. Dat doet men door uiteindelijk samenwerking aan te gaan met ESA en Roscosmos. Hoe dat afloopt? Tja, dat ga ik hier niet vertellen. Roodvonk is  nog steeds als paperback te koop (zie de advertentie op deze website) en zal in augustus ook als hardcover verschijnen. De astronaut op de cover van dit boek is getekend door de ook van Astroblogs bekende Daniëlle Futselaar.

 

 

Sybold Deen

 

Bron: https://futurism.com/nasa-just-announced-they-cant-afford-to-get-humans-to-mars/

Comments

  1. Net als in 2010 van Arthur C Clarke. Waarin de Chinezen iedereen verrasten door hun Tsièn naar Europa te sturen en daar mensen te laten landen.

    Mies.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: