5 december 2023

Met Google Street View rondkijken in ruimtestation ISS

Credit: NASA/Google

Het internationale ruimtestation ISS is voortaan te bezoeken via Google Street View, zo is afgelopen week bekend geworden. Astronauten hebben geholpen om 360 graden panoramafoto’s te maken van de verschillende modules van het ruimtestation. Het is niet voor het eerst dat het publiek in staat wordt gesteld om het inwendige van het ISS te verkennen – in 2015 kwam de ESA namelijk met een eigen interactieve tour van het ruimtestation. Deze was echter een stuk minder uitgebreid dan de nieuwe poging van Google.

Met de dienst kunnen gebruikers rondkijken in vijftien modules van het ruimtestation. Verder is ondermeer één van de Dragon-capsules van SpaceX is te zien, evenals een Soyuz-vaartuig. De Street View-weergave van het ISS toont daarnaast beschrijvingen van verschillende onderdelen van het ISS, zoals het systeem dat voor zuurstof zorgt, het speciale toilet en ruimtepakken. Ook is een deel van de keuken te zien. Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om zelf het ISS te verkennen!

Credit: NASA/Google

Bronnen: BBC en Algemeen Dagblad

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: