20 april 2024

Even over Rollin’ Justin

Credit: ESA

De Italiaanse ESA-astronaut Paolo Nespoli bivakeert momenteel voor zes maanden in het internationale ruimtestation ISS. Eén van de dingen die hij daar in het kader van z’n VITA missie doet is experimenteren met Rollin’ Justin. Huh, Rollin’Justin? Ja goed gelezen, Rollin’ Justin, een humanoïde robot, zoals dat heet. Er is niet alleen een robot met die naam aan boord van het ISS, waar Nespoli komende maanden mee gaat experimenteren, ook houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van de technologie om met op afstand bestuurbare robots planetaire missies uit te voeren. De volgende infografiek (dubbelklikken om ‘m in z’n geheel te zien) vertelt alles over Rollin’ Justin.

Credit: ESA

 

Share

Comments

  1. Het eerste wat mij opviel is,
    dat P&R Justing toch maar eens een paar kilootjes moet gaan afvallen.
    Hij is veel te zwaar voor zijn lengte 🙂

Speak Your Mind

*