1 december 2023

Oh ja da’s waar ook, zaterdag begint het einde der tijden… maar niet heus

Credit: ractapopulous / Pixabay

Begin augustus berichtte ik de lezers al van David Meade, de christelijke numeroloog, die op basis van cijfers en getallen uit de Bijbel voorspelde dat de totale zonsverduistering van 21 augustus j.l. het einde in zou luiden van de aarde. Welnu, dat einde begint al komende zaterdag, 23 september Anno Domini 2017, exact 33 dagen na de zonsverduistering. Dat getal 33 speelt een belangrijke rol in Meade’s apocalyptische berekeningen – Jezus werd 33 en de naam Elohim (God bij de joden) komt 33 keer voor in de Bijbel. Kortom, komende zaterdag begint het einde der tijden voor de aarde, zoals Meade ook nog eens betoogde in een video op Youtube, die door drie miljoen mensen is bekeken. Zaterdag zullen we het eerst de onheilsbrenger aanschouwen, de planeet Niburu, die op ramkoers met de aarde ligt. Begin oktober zouden we dan de eerste gevolgen gaan merken van de mysterieuze planeet en die zullen rampzalig zijn. Tenminste… als meneer Meade gelijk heeft. Maar geachte lezers van de Astroblogs – jaja, jullie voelen ‘m al aankomen – de numeroloog Meade heeft helemaal geen gelijk. Zaterdag zal niet het einde der tijden starten, simpelweg omdat de planeet Niburu (of was ’t nou een bruine dwerg?) helemaal niet bestaat. Het is een verzinsel dat al jarenlang met de regelmaat van een pulsar voorbij komt en dat op grond van talloze waarnemingen naar het rijk der fabelen is gezonden. Zou Niburu echt bestaan dan hadden de sterrenkundigen die al lang waargenomen, zeker als ‘ie komende zaterdag in volle omvang voor iedereen te zien zou zijn. Met talloze telescopen zoals Hubble en WISE is de ruimte afgestruind naar onbekende planeten in ons zonnestelsel of daarbuiten, maar die zijn nooit aangetroffen.

Een impressie van Planeet Negen. Credit: Wikimedia/nagualdesign/Tom Ruen/ESO

Op theoretische gronden is er wel het vermoeden dat er een negende planeet bestaat, Planeet Negen. Maar áls die bestaat, dan is dat géén planeet met de destructieve kenmerken die aan Niburu worden toegedicht, maar is en blijft ‘ie keurig netjes in de buitenregionen van het zonnestelsel. Bron: Koberlein + Metro.

Share

Comments

 1. Paul Bakker zegt

  Het einde der tijden is al heeeel lang geleden begonnen. Dat moment staat bekend als de oerknal.

 2. Is er een onafhankelijke bevestiging te vinden – gelet op de duizenden en duizenden Bijbelstudies: tzalwel – van de stelling dat de naam Elohim exact 33 keer voorkomt in de Bijbel? Welke Bijbel, overigens, want er zijn toch versies zat? Of laten we ons dat door die gek aanpraten, terwijl het gewoon quatsch is? En waarom moet dat einde der tijden na deze zonsverduistering beginnen, en niet 33 dagen na een andere? Is het soms de 33ste zonsverduistering na een ander belangwekkend moment dat die meneer nog moet berekenen, omdat z’n rekenmachine voor de 33ste keer defect was?
  De vraag naar die bevestiging is eigenlijk overbodig – we weten zo wel dat Meade’s eindedertijdenfantasietje van de pot gerukt is – maar ik stel ze toch omdat het een kenmerk is van vele esoterische en/of pseudowetenschappelijke theorieën om iets te willen afleiden uit opvallende “numerieke coïncidenties”. Bepaalde afmetingen komen “exact” overeen met een wiskundige verhouding zus of een stellaire constellatie zo, en dat vergt natuurlijk een uitzonderlijke “verklaring”, maar bij nader inzien of nadere studie blijkt van die verrassende “overeenkomsten” geen donder te kloppen. Maar ja, de doorsnee burger kan het meestal toch niet nagaan, dus men kan beweren wat men wil (en doet het ook).

 3. “Oh ja da’s waar ook, zaterdag begint het einde der tijden… maar niet heus”

  A wise man never knows all, only fools know everything.

  • Er zijn vele zaken die ik niet weet, ik ben de eerste die dat zal onderkennen. Echter één ding weet ik wel: zaterdag is niet het begin van het einde der tijden door de komst van de planeet Niburu.

 4. In de bijbel staat (en ik kan het weten, want ik heb een stevige christelijke opvoeding ‘genoten’) letterlijk het volgende: “Van die dag kan niemand weten”. ‘Die dag’ verwijst naar de zogenaamde ‘dag des oordeels’, oftewel het einde der tijden.

  De volgende opties zijn mogelijk:

  A. Je neemt de bijbel volkomen serieus en dan weet je dus al dat David Meade een charlatan is.
  Gevolg: het wordt zondag gewoon 24 september, Trump drinkt een goed glas wijn en Kim Jong-un steekt nog eens een sigaret op.

  B. Je neemt de bijbel helemaal niet serieus, maar je gaat er vanuit dat David Meade een charlatan is.
  Gevolg: het wordt zondag gewoon 24 september en ik raad jou een goed glas wijn aan.

  C. David Meade neemt de bijbel niet serieus en weet dat hijzelf een charlatan is.
  Gevolg: het wordt zondag gewoon 24 september en David Meade duikt even onder.

  D. David Meade neemt de bijbel niet serieus, maar meent dat hij het desondanks bij het rechte einde heeft.
  Gevolg: het wordt zondag gewoon 24 september en David Meade verklaart dat hij helaas een rekenfout heeft gemaakt.

  E. David Meade denkt dat hij god is.
  Gevolg: het wordt zondag gewoon 24 september en David Meade verklaart bij goddelijk decreet onze kalender ongeldig.

  F. David Meade krijgt door een ongelooflijk kosmisch toeval toch gelijk.
  Gevolg: de wereld vergaat. Dikke pech, maar we hebben een mooi afscheidsnummer: https://www.youtube.com/watch?v=Z0GFRcFm-aY Tip: drink zaterdagavond voor de zekerheid nog een goed glas wijn.

  Ik wens jullie allemaal alvast een fijn weekend. Het wordt mooi nazomerweer. Ook aanstaande zondag. Echt waar!

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Besluit: een goed glas wijn is nooit weg! Dat neem ik graag serieus.

  • Kijk,, zo’n uitleg waardeer ik,
   Ik houd er wel van dat ik wat te kiezen heb… 🙂

  • Wel, het is inmiddels zondag 24 september en optie F is dus in ieder geval niet de realiteit geworden. Ik hoop dat u allen gisterenavond heeft genoten van een goed glas wijn en overweeg een carrière als voorspeller. Want zeg nou zelf: het is schitterend weer vandaag én de wereld bestaat nog. En wie had beide juist voorspeld?

   Wat denken jullie, zou ik volle zalen trekken als ik met enige regelmaat ga voorspellen dat de wereld op een zekere datum niet vergaat, dat het die dag mooi weer wordt en dat een goed glas wijn nooit verkeerd is? 😉

   groet,
   Gert (Enceladus, de voorspeller met de blijde boodschap)

 5. Ik heb voor de zekerheid toch mijn koffer maar gepakt 🙂

  • Koffers weer uitgepakt, het is allemaal een jammerlijk misverstand 🙂
   DATE WITH DISASTER “Conspiracy theorist David Meade says the world will NOT end on September 23rd – but we’re in for SEVEN years of chaos” The Christian conspiracy theorist says people have misunderstood his prophecy – and September 23rd will just be a “sign”. Makkelijk lullen achteraf voor dit rekenwonder.

   • Optie B dus. En mogelijk ook optie C. En die charlatan gaat dus proberen dit 7 jaar lang uit te melken. Walgelijk figuur…

    groet,
    Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: