25 mei 2024

Vanavond rond 21.00 uur was een heldere vuurbol boven Nederland en België te zien

Credit afbeelding: Robert Mikaelyan

Vanavond rond 21.00 uur is boven Nederland en België door vele waarnemers een heldere vuurbol waargenomen. Op Twitter wordt veelvuldig melding gemaakt van het lichtverschijnsel, dat enkele seconden duurde en dat een groenige kleur had. De vuurbol bewoog in noordwestelijke richting. Foto’s van de vuurbol zijn er nog niet, maar zodra die binnen zijn zullen we die plaatsen. De vuurbol is feitelijk een heldere meteoor, in de volksmond een vallende ster genoemd, een stukje gruis uit de ruimte dat in de aardse atmosfeer terechtkomt en daar door de wrijving uiteenvalt, waarbij de omringende lucht oplicht en een helder spoor zichtbaar wordt. Als er lezers zijn die de vuurbol op foto of video hebben houden we ons aanbevolen deze te plaatsen – mail ons op adrianusv at gmail punt com. Bekijk voor een overzicht van heldere vuurbollen van de laatste jaren boven Nederland en België ook onze speciale vuurbollenpagina.

Share

Comments

 1. ook inheb hem gezien, in zuid holland brielle hij leek zeer laag te vliegen dacht eerste dat het vuurwerk was, maar daar was het te wit en te snel voor. super om te zien.

 2. Pieter de Wit zegt

  Donderdag 21September 21:00, stap uit de trein in Bovenkarspel, rijdende uit Enkhuizen. Zie samen met mijn vriendin een zeer heldere vuurpijl door de avondlucht voor bij gaan. Ik zeg nog tegen haar die is wel heel ver uit de koers geweken van het vuurwerk dat op dat tijdstip eindigd in Enkhuizen. Dat kan natuurlijk helemaal niet, lees ik de volgende dag heldere Meteoor (vallende ster) waargenomen. Heb natuurlijj wel een wens gedaan hopende dat hij uitkomt met mijn nieuwe liefde aan mijn arm.

 3. De wetenschap staat voor niks zeggen ze: Een steentje van 1cm dat een gigantische vuurbolspoor trekt over heel Nederland en beginnende delen van België. Terwijl ze ook zeggen dat zoiets kort duurt 1 a 2 sec om te zien. Das raar want een Brand doet ook volgens wetenschappers de omvang van een WTC gebouw van notabene STAAL verpulveren tot een hoopje stof met 9/11. Kennen jullie de challenger ramp bij de re-entre die uiteindelijk verging en een spoor van 100 km verbranding liet zien over diverse staten in America? Dit doet me denken daaraan, iets van Veel grotere omvang zeker gezien het spoor over heel Nederland en delen van belgie dat dit laat zien. Zoek maar eens op YouTube naar die re-entry ramp van de specifieke missie en de vergelijkenis.

 4. Ik had liever een vooraankondiging gezien, dan zou ik direct gaan kijken 🙂
  Zit tussen de aquariden en de pisciden in, enig idee uit welk sterrenbeeld hij kwam? (N-Korea ;-)?)

 5. Ronald zegt

  Hallo met Ronald wie heeft in 2010 in de zomer rond 00,30 uur een meteoriet of een asteroide gezien .ik kom hier nu mee omdat ik toen nog geen computer had en daarna nooit meer aan gedacht had om het te vertellen van daar dit bericht van uit Beuningen .graag hoor ik van u gr Ronald

 6. m hebing bunt zegt

  Wij zagen hem ook ; ) een felle licht bol in 1 felle streep naar beneden

 7. m hebing bunt zegt

  Dat was uit andijk

Speak Your Mind

*