24 juli 2024

De Nacht van de Nacht komt er weer aan: zaterdag > zondag 28/29 oktober a.s.

credit: Nacht van de Nacht

De jaarlijks terugkerende Nacht van de Nacht komt er weer aan. In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober worden op tal van plekken in Nederland activiteiten georganiseerd, waarbij het publiek kan genieten van dingen die alleen in het donker kunnen worden bekeken, zoals sterren en planeten bij Sterrenwachten en -verenigingen. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties. Op deze avond en nacht doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. De provinciale Milieufederaties zetten bekende politici artiesten in om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de actie. Op de website van Nacht van de Nacht kan je zien waar in Nederland allemaal activiteiten plaatsvinden. Toevallig valt de Nacht van de Nacht samen met de 7e Internationale Maankijkdag (Observe the Moon Night), een initiatief van NASA. Het is ook de nacht dat de zomertijd eindigt en de wintertijd begint.

Eén van de deelnemende verenigingen aan de Nacht van de Nacht is Christiaan Huygens in Papendrecht. Daar kan je bij de sterrenwacht van de vereniging met een telescoop naar de Maan en de sterren kijken. De maan is in het eerste kwartier en staat optimaal aan de avondhemel. Deskundige vrijwilligers geven graag tekst en uitleg over de sterrenhemel en hun hobby sterrenkunde. Bij helder weer staan de telescopen van 19:00 tot 22:30 uur opgesteld. De toegang is gratis. Sterrenwacht Huygens bevindt zich aan de Matenaweg 1 te Papendrecht (nabij Wijngaarden). Bron: Nacht van de Nacht.

Share

Comments

  1. Als het weer meewerkt ben ik 28 oktober, tijdens de nacht van de nacht, op het Weetpunt in Zwijndrecht aanwezig met mijn 24″ Dobson.

Speak Your Mind

*