3 december 2023

Ehh…. zag ik nou vanavond als enige een uiteenvallende vuurbol of niet?

Credit: Robert Mikaelyan

Ik was vanavond bezig met een training hardlopen ergens aan de Randweg in Dordrecht, toen ik iets over half acht tussen de wolken door een heldere vuurbol zag, die in stukken uiteenviel. De rest van de groep hardlopers (pakweg 20 man/vrouw) liep stug door zonder iets te zeggen, dus kennelijk was ik de enige die ’t opmerkte. Ik kom net thuis en een vlugge check op Twitter leert dat niemand het er over heeft. Kennelijk ben ik de enige die ’t heeft gezien. Kijk, da’s dan ook direct bijzonder. Afgelopen jaren zijn hier op de Astroblogs tientallen heldere vuurbollen langsgekomen, die inmiddels door bijna iedereen in Nederland en België moeten zijn gezien, behalve dat ik ze zag, ik zat altijd binnen zonder die pracht en praal van voorbij razende stukjes ruimtepuin in onze atmosfeer gade te slaan. Vandaag is ’t kennelijk omgekeerd. 🙂

Share

Comments

 1. Avatar foto Martin Schoenmaker zegt

  Vuurbollen rond deze tijd zijn waarschijnlijk afkomstig van komeet 2P/Encke. De Tauriden zijn het gevolg.

  Wie vuurbollen ziet, wordt vriendelijk gevraagd deze te melden via http://vsi.imo.net/

 2. Enceladus zegt

  Er zullen vast wel meer meldingen komen, Arie. En zo niet, dan zie jij ze vliegen! 😉

  Groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Wij hebben het ook gezien! Ik dacht ik ga eens googlen en toen las ik jouw verhaal.
  Ik vroeg me al af wat het was..

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: