23 april 2024

Pentagon erkent jarenlang onderzoek naar ufo’s en graancirkels

Fragment uit een video uit 2004 (helemaal onderaan de blog te zien) van een ontmoeting in de buurt van San Diego van twee Navy F/A-18F straaljagers en een Ufo, vrijgegeven door het Advanced Aerospace Threat Identification Program. Credit: U.S. DEPARTMENT OF DEFENSE.
16 december 2017.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft jarenlang in het geheim onderzoek laten verrichten naar ufo’s en graancirkels. Het Advanced Aerospace Threat Identification Program – ook wel bekend als het Advanced Aviation Threat Identification Program – liep tussen 2007 en 2012 en kostte jaarlijks 22 miljoen dollar, bevestigt het Pentagon na berichtgeving van The New York Times. Het programma stond tot oktober onder leiding van Luis Elizondo, die toen z’n ontslag indiende vanwege de geheimzinnigheid en tegenwerking, waarmee hij te maken kreeg.

Het programma kwam tot stand onder impuls van Harry Reid, die jarenlang de Democratische fractie in de Senaat leidde. Eén van degenen die Reid over wisten te halen tot het initiatief voor het programma was de bekende ruimtevaart-ondernemer Robert Bigelow uit Las Vegas, die bezig is met een opblaasbaar ruimtestation. De kostenpost van het programma stond volgens de krant listig verstopt in de begroting van het ministerie. Het merendeel van het geld ging naar een bedrijf uit Reids thuisstaat Nevada dat onderzoek doet naar ruimteverschijnselen. Het bedrijf onderzocht voor de regering onder meer meldingen over vliegende schotels, graancirkels en andere moeilijk te verklaren verschijnselen. Onduidelijk is of het programma iets heeft opgeleverd.

Volgens het Pentagon werd het programma in 2012 stopgezet vanwege de kosten. Bronnen zeggen echter tegen The New York Times dat er nog steeds een soortgelijk onderzoek loopt, maar dan anders vermeld in de begroting. “Het ministerie neemt alle bedreigingen en mogelijke bedreigingen voor onze bevolking, bezittingen en missie serieus”, zegt een Pentagon-woordvoerder tegen persbureau Reuters. “Bij geloofwaardige informatie ondernemen we actie.” Initiatiefnemer Reid staat bekend om zijn buitengewone interesse in ruimteverschijnselen. Hij doet achteraf niet geheimzinnig over zijn betrokkenheid bij het programma.
“Ik schaam me er niet voor dat ik dit in gang heb gezet”, zegt hij tegen The New York Times. Met een verwijzing naar sciencefictionserie The X-Files twitterde hij later: “The truth is out there.”

Bron: NOS.

Share

Comments

 1. Klinkt meer als een typisch gevalletje van de overheid een poot uitrukken en vriendjespolitiek. Ik neem dit niet zo serieus.

 2. Gôh, dus daar ging de ‘Black Money’naartoe. Monique Surprised
  https://www.nytimes.com/2017/12/16/us/politics/pentagon-program-ufo-harry-reid.html

  (De beeldopname, Gimbal: The First blabla, is niet echt nieuws onder de zon)

 3. De ophef zou groter zijn geweest bij de kop: “Het Pentagon hield zich niet bezig met wat er zich in het luchtruim afspeelde”.

 4. ‘Een van de waarnemingen die het Pentagon onderzocht, vond plaats in 2004. Een WIT object, zo groot als een vliegtuig, werd gespot en later gevolgd door twee gevechtsvliegtuigen boven San Diego. Het object verdween en het is nog steeds onduidelijk wat het was, schrijft The New York Times.’

  Klinkt bekend, ‘Black money’, for ‘White UFO’s’ , je zou het bijna geloven.. (Tenminste als hij echt wit was..? 🙂

 5. Naar mijn idee helemaal niet zo vreemd, alles wat het land beweegt en/of een bedreiging kan vormen moet je onderzoeken. Al is het massahysterie….dan nog, of mss juist…

 6. Ben Dijkhuis zegt

  De waargenomen verschijnselen zijn kennelijk wel een onderzoek waard. Of er sprake is van massahysterie betwijfel ik, want de meesten, blijven sceptisch over dit onderwerp of trekken dit soort zaken in het belachelijke door waarnemers UFO-gekkies te noemen. Hetgeen m.i. een onterechte kwalificatie is.
  Het fenomeen bestaat, maar men weet niet wat het is. Onderzoek ten spijt. Alleen snap ik niet waar al die geheimzinnigheid voor nodig is.

  • Enceladus zegt

   Verondersteld dat UFO’s bestaan en ze hier op bezoek komen, bestuurd door aliens en die aliens beschikken over technologie die verreweg superieur is, dan is er toch maar één conclusie mogelijk: de aliens zijn zélf degenen die geheimzinnig doen. Met hun superieure technologie zou het toch immers een koud kunstje moeten zijn om in één klap aan de hele mensheid bekend te maken: ‘Hallo, hier zijn wij! We komen eens gezellig op jullie planeet rondsnuffelen.”

   De diverse overheden op aarde kun je niet echt kwalijk nemen dat zij geen volledige openheid van zaken geven. Voor hen gaat het – terecht – in eerste instantie om veiligheidsissues. Behalve van buitenaardse afkomst zouden UFO’s immers ook superieure technologie van een vijandig gezinde buitenlandse mogendheid kunnen zijn.

   Groet,
   Gert (Enceladus)

   • Ben Dijkhuis zegt

    Ik heb het over verschijnselen, niet over aliens.

    • Die verhalen in de link zijn al vaker langsgekomen. Oud artikel trouwens, “PUBLISHED: 00:00, Tue, Sep 28, 2010.”

     Quote:”At one base where a craft was seen, it is claimed that nuclear missiles were mysteriously put into launch mode until they were over-ridden by frantic commanders.”

     In verschillende documentaires ging het in dit geval om miscommunicatie. De procedure werd gestart om raketten in de launchmode klaar te zetten. Het wachten was op toestemming van de president.
     Vervolgens gebeurde er niks meer door “onverklaarbaar ingrijpen”.

     Onzin of niet…het had dus slecht kunnen aflopen. MoRocket on EmojiOne 3.1

     Wil je van de meest bekende UFO incidenten op de hoogte zijn bekijk dan deze docu:

     Onderschrift bij de video:

     De inhoud van deze documentaire heeft enorme implicaties voor onze hele planeet. Beschouwde als te controversieel voor tv, het is in tegenstelling tot veel van de UFO “documentaires” tegenwoordig op netwerk televisie, die veel meer speculatie bevatten dan feit, deze film onderzoekt rigoureus de officieel nog steeds verborgen geschiedenis van UFO-activiteit in kernwapenlaboratoria, test gebieden, opslagdepots en raketplaatsen – met behulp van geauthenticeerde bestanden en de getuigenis van doorgewinterde militaire ooggetuigen.

     Buitenaardse intelligente waarnemers met enorm geavanceerde technologie hebben al decennia lang de Amerikaanse en Russische nucleaire wapens gemonitord en zelfs mee geknoeid. Deze verbluffende, bijna ongelooflijke ontwikkelingen mogen niet geheim worden gehouden door een handvol overheids- en militaire functionarissen. We hebben allemaal het recht om de feiten te kennen. Honderden Amerikaanse militaire veteranen praten nu openlijk over deze onheilspellende incidenten en duizenden gederubriceerde overheidsdocumenten bevestigen hun beweringen.

     Prof. Robert Jacobs Testimony (UFO Destroys Dummy Warhead), vanaf 22:02

     Thanks to Robert Hastings for this new documentary exclusive to UAMN TV.
     About UFOs and Nuclear Weapons
     http://www.ufohastings.com/

     (Hmm, een kind van 3 laat je toch ook geen aansteker of lucifers uitproberen humanbaby on EmojiOne 3.1 )

     • Ben Dijkhuis zegt

      Monique, ken je nog meer van dit soort filmpjes? Behoorlijk overtuigend, al zeg ik het zelf.

 7. De MJ-12 is er al vanaf 1947 druk mee bezig.
  http://www.visioninconsciousness.org/UFOs_ETs_20.htm

 8. Ben, ja ik ken meerdere filmpjes, maar het is niet de bedoeling om dat hier te gaan linken. Er zijn heel veel filmpjes over UFO’s en gepensioneerde legerofficieren die hun verhaal vertellen, vreemde gebeurtenissen, maar een klein aantal daarvan vind ik aannemelijk. Zo wordt het meeste later gedebunked met goede onderbouwing. Bij bepaalde gebeurtenissen zijn er geen verklaringen. Zelfs dan kan het nog om een misverstand gaan.

  Het wordt ook steeds moeilijker om beelden te vertrouwen. Jaren geleden was er al software voor camera’s om tijdens het opnemen (real time), objecten te laten verdwijnen. Nieuwe (AI) NVidia videokaarten kunnen meer. Kortom, waar kijken we nog naar.

  • Ben Dijkhuis zegt

   Ja dat klopt. De massa wordt inderdaad enorm bedonderd. Daarnaast zijn er lieden met een enorme duim en hun eigen YoutTube-interpretatie als ‘waar’ te bestempelen. Daarom snap ik dat de mainstreammedia erg terughoudend is. Van het laatste filmpje, kreeg ik de stellige indruk dat het betrouwbaar is en verifieerbaar, daarom mijn vraag aan jou.
   In ieder geval bedankt voor je antwoord.

Speak Your Mind

*