22 mei 2024

Vanavond 21.45 uur: De wondere wereld van Chriet Titulaer

Credit: Anefo/Wikipedia

Vanavond is er op NPO 1 om 21.45 uur een documentaire van AVRO-TROS over de april dit jaar overleden sterrenkundige, wetenschapper en televisiepersoonlijkheid Chriet Titulaer: De Wondere Wereld van Chriet Titulaer. Dankzij het programma ‘Wondere Wereld’ liet Chriet Titulaer ons land jarenlang kennismaken met de laatste snufjes en gadgets van het moment. Daarnaast deed hij gewaagde voorspellingen over deze techniek die bijna allemaal uitgekomen zijn. In ‘De wondere wereld van Chriet Titulaer’ brengen presentatoren Lieven Scheire en Diederik Jekel samen met bekende namen als André van Duin en André Kuipers een ode aan de meest indrukwekkende voorspellingen van Chriet Titulaer. Jan, bedankt voor de tip!

Share

Comments

 1. Ik heb het programma in de replay teruggezien. Ik had de persiflage van André van Duin nog nooit gezien. Wat grappig die Paperspace (Belgisch ontwerp, hahaha) “Kijk eens wat een ruimte erin zit” Monique Laughing

  Het programma had voor mij wel wat langer mogen duren. Diederik Jekel had het over de onzichtbare mantel techniek. Daar had ik wel meer over willen weten. Ik heb er nog eens een blog over geschreven:
  http://www.astroblogs.nl/2015/03/22/onderzoek-onzichtbaarheidsmantel/

  Eigenlijk zou het best leuk zijn om bepaalde fragmenten uit al die Wondere Wereld-afleveringen weer terug te zien in een vergelijkbaar programma van nu als gadget-item. Leuk om te vergelijken wat men toen dacht en hoe het nu uitgewerkt is (of een techniek die het niet geworden is)
  Nu hebben we Galileo.

  Het Evoluon

 2. Ik vond die app wel interessant waarmee ze live een krant konden vertalen. Je richt dat je telefoon op een Chinese, Arabische of Russische krant en je ziet direct de vertaling in beeld. Ik zou die app ook wel willen hebben. Zit je in Rusland in een restaurant, kan je direct de menukaart begrijpen. 😀

Speak Your Mind

*