21 juni 2024

SpaceX’s Falcon Heavy raket staat nu op lanceerplatform 39A op Kennedy Space Center

Credit: Spaceflight Now

Op donderdag 28 december is de nieuwste raket van Elon Musk z’n ruimtevaartorganisatie SpaceX, de Falcon heavy raket, naar lanceerplatform 39A op Kennedy Space Center gereden en daar neergezet voor de lancering volgende maand. Hieronder videobeelden van het oprichten van de 70 meter hoge Falcon Heavy van liggende stand in richtopstaande stand – de beelden zijn 34 keer versneld.

De Falcon Heavy zal eerst nog verschillende testen ondergaan, alvorens de daadwerkelijke lancering plaatsvind. Een datum voor deze eerste lancering met de krachtigste raket van dit moment is er nog niet, maar volgens Musk zou het in januari moeten gebeuren. Lanceerplatform 39A is hetzelfde platform als waar vandaan de Apollo missies in de jaren zestig en zeventig naar de maan vertrokken. De lading van de Falcon heavy bij z’n ‘maiden flight’ is al bekend, Musk z’n eigen rode Tesla Roadster. Hieronder zie je de sportwagen in de laadruimte – oooohhhhh ruimte zat voor nog twintig van die sportwagens.

Credit: SpaceX

Bron: Space.com.

Share

Comments

  1. Jan Brandt zegt

    Nu zou ik als fanatiek “oud ijzer coureur”, zwaar beinvloed na wederom een zeer plezant dagje hypercomfortabel plezant luidruchtig Besteleend-sjezen hier natuurlijk vilein kunnen schrijven….”hadden ze niet meteen al die eng moderne Duracell-gebakkies op die raket kunnen plakken om ze definitief de ruimte in te schieten”??? Maarre….dat zul je mij uiteraard hier NIET zien doen..hihi!!!

Speak Your Mind

*