1 maart 2024

‘De rode magneet’, een nieuwe thriller over een toekomstige bemande Mars missie

‘Vrouwen van Mars’ is de titel van een artikel  dat vandaag in de Telegraaf verscheen. Het gaat over de schrijfster Bertina Mulder, zij schreef ‘De rode magneet’ en over Artemis Westenberg, zij is president en directeur van Explore Mars, Inc., een non-profit organisatie die bemande Mars missies en kolonisatie promoot. Westenberg geeft wereldwijd lezingen en begeleidt simulatie trainingen van Mars missies.

De rode magneet credits; Bol

Een spektakel, een reality show rondom de eerste bemande Mars missie vormt het decor waartegen het verhaal in de roman zich afspeelt. De vier hoofdpersonen en toekomstige eerste Mars astronauten, twee mannen en twee vrouwen, maken heftige dingen mee voor en tijdens de reis en 272 pagina’s  lang zijn hun avonturen te volgen. De enkele reviews van het net verschenen boek, uitgegeven door Paris Books, variëren in hun oordeel over plot, verhaallijnen en karakterontwikkeling. Overwegend positief is in ieder geval het oordeel over de technische details en setting waarin de intriges zich ontwikkelen. De schrijfster is al lang gefascineerd door Mars. Ze heeft o.a. haar naam opgegeven voor NASA’s Marslander Insight die op 5 mei a.s. gelanceerd zal worden en waar 2.4 miljoen namen mee zullen reizen. Verder is ze opgegroeid met Star Trek en gefascineerd door het Mars One project en alle lastige alsook ethische vraagstukken die zo een project inherent met zich meebrengt.  Het artikel verscheen vandaag in de Telegraaf, ‘Vrouwen van Mars’.  Artemis Westenberg, haar  inspanningen inzake Mars, waaronder het geven van  lezingen wereldwijd, het begeleiden van simulatietrainingen voor Mars missies en het voorzitten van de stichting Explore Mars introduceren De rode magneet.  Het boek valt onder het ’thriller’ genre en centreert zich volgens de schrijfster ook vooral op de psychologische kanten van het met een klein clubje mensen opgesloten zitten voor zo een lange tijd in een kleine ruimte.  Bron; Telegraaf 17/3/2018

Bertina Mulder, De rode magneet, Paris Books, februari 2018.

Share

Comments

  1. Angele, bedankt voor je blog over dit boek. Mars is een zeer populair thema onder schrijvers van science fiction en thrillers, dat blijkt maar weer eens.

  2. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

    Dank je Arie, misschien brengt onderstaand bericht het weer een stapje dichterbij.

    http://fortune.com/2018/02/15/nasa-nuclear-rockets-mars/

Speak Your Mind

*