23 april 2024

Deze animated gif van komeet 67p/Churyumov-Gerasimenko is super

Op 1 juni 2016 – pakweg twee jaar geleden dus – nam Rosetta’s Optical, Spectroscopic, and Infrared Remote Imaging System (OSIRIS) een serie foto’s van 67P/Churyumov-Gerasimenko, de komeet waar ‘ie sinds 2014 omheen cirkelde. Die foto’s belandden in dit archief en toen twitteraar landru79 het daar tegenkwam heeft ‘ie er een super animated gif van weten te maken, hoe kort ‘ie ook is. Je ziet de komeet (horizontale verschillen tikkeltje overdreven als je ’t mij vraagt), veel opdwarrelend stof van de komeet en vaag op de achtergrond sterren van het sterrenbeeld Grote Hond (Canis Major) – is dat groepje sterren linksboven soms M41?

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Prachtige animatie, Arie.

Speak Your Mind

*