15 april 2024

‘Museum of the Moon’ reizende tentoonstelling van Luke Jerrams maan

Dit jaar  reist de tentoonstelling ‘Museum of the Moon’, een enorme maan gemaakt door de Britse artiest Luke Jerram de gehele wereld over. Het kunstwerk  is tot stand gekomen i.s.m. een aantal kunstorganisaties en doet momenteel Schotland aan. Het kunstwerk meet 7 meter in diameter, bevat 120 dpi beelden van NASA, heeft een schaal van 1 op 1.500.000, iedere centimeter is 5 km in het echt.

Museum of the Moon Bristol credits; My moon

Het reizende kunstwerk doet tevens Canada, de VS, China, Duitsland, België en nog vele andere landen aan. Onlangs tourde het ook door India met de British Council in zijn kielzorg en werd het ook gepresenteerd op zowel de Commonwealth Games in Australië als in Aarhus, Denemarken als Culturele Hoofdstad van Europa.

Luke Jerrams thema’s hebben vaak een wetenschappelijke en zeer originele inslag. Het verkrijgen van uitgebreide internationale media-aandacht die hij heeft tentoongesteld bij veel van de gevestigde culturele organisaties over de hele wereld toont zich in zijn uitgebreide archief op zijn eigen website. Hij staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve en grootschalige openbare kunstwerken.  Bronnen; CRM Society.com en LukeJerram.com

Share

Speak Your Mind

*