11 december 2023

Muzikale theaterproductie ‘Save The Earth’ brengt ode aan Wubbo Ockels’ gedachtegoed

De muzikale theatershow ‘Save The Earth‘ die op 6 juli in première gaat in het Zuiderstrandtheater in Den Haag draagt de boodschap van de in 2014 overleden, eerste Nederlandse astronaut Wubbo Ockels ‘Wees zuinig op de Aarde’ uit. Ronald Brautigam, bandleider van PBII, een progrockband die de cd ‘ Rocket! – The Dreams of Wubbo Ockels‘ (12 liedjes, Spotify) produceerde, kwam op het idee. 

Wubbo Ockels ‘Save Earth’ speech credits; Lybionet

Hij wist dat Wubbo Ockels een grote liefde voor theater en muziek koesterde. Brautigam, toetsenist van de band werkt in Den Haag op hetzelfde ministerie als de dochter van Wubbo Ockels, Gean. Zo kwam hij met haar in contact en ontvouwde haar zijn idee. Zij was direct enthousiast en ik citeer uit het artikel; ‘Wubbo was er alles aan gelegen om de wetenschap populair te maken. Hij was, net als ik, gek op muziek en op dansen. Hij had zelf het plan om een muziektheatervoorstelling te maken. Zijn hoofd zat altijd vol ideeën, te veel om uit te werken. En te weinig tijd.’ Brautigam had weinig moeite om mensen en organisaties warm te maken voor de productie en verzamelde een bekwaam productie team om zich heen.

George Ongkiehong is de producent, en het schrijversduo Ger Apeldoorn en Harm Edens verzorgden het script. Gijs de Lange (van o.a. Het geheime dagboek van Hendrik Groen) werd aangetrokken als regisseur. Het geheel wordt een multimediaal spektakel en op een groot scherm passeren ook  privé foto’s de revue uit Ockels familiearchief. De 24 landelijke shows lopen van 16 oktober 2018 tot maart 2019 in de grote theaters. Veel organisaties als het Nuon Solar Team, Kitepower (windenergie) dragen een steentje bij in de vorm van promotieactiviteiten voor ‘Save The Earth’. Bron; AD  voor info zie www.savetheearth.nu

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d