5 december 2023

26 juli persconferentie ESO met nieuws over het hart van de Melkweg – ik kan maar één ding bedenken waar dat over gaat

De Melkweg met op de voorgrond het La Silla observatorium in Chili. Credit: ESO.

Vandaag is bekend geworden dat de ESO, het European Southern Observatory, op donderdags 26 juli om 14.00 uur vanuit het hoofdkwartier in Garching (Duitsland) een persconferentie zal geven, waarop live nieuws zal worden bekendgemaakt over ‘het hart van de Melkweg’. Mmmmm, waar zal dat over gaan, welk nieuws zal worden geïntroduceerd door Xavier Barcons, de baas van de ESO? Ik kan mij op dit moment maar één ding bedenken en dat is dat we die donderdag de foto te zien zullen krijgen van Sgr A*, het zwarte gat in het centrum van de Melkweg, de foto die gemaakt is door de Event Horizon Telescope. We gaan het zien. Bron: ESO. [Update 22.45 uur] Nee, dat blijkt het toch niet te zijn. Helaas pindakaas. Bron: deze tweet van Heino Falcke.

Share

Comments

 1. Dat gaat wellicht over de merging van kleine zwarte gaten met die eene grote in het midden.
  Die gaan niet om elkaar heen draaien maar de kleine wordt in en keer floep naar binnen gehaald.
  Echter.
  Het is ook bekend dat kleine zwarte gaten voorkeur hebben om zich in de galaxie te concentreren in het midden.
  Gevolg is m.i., dat we rekening moeten houden met een krimpend Melkwegstelsel en dus toch ook een krimpend heelal, en dat is een surprize.zie b.v.
  Primordial Electric Dark Matter Black Holes outside Galaxies responsible for the creation and contraction of a Cyclic Universe.
  http://vixra.org/pdf/1806.0068v2.pdf

 2. Voor opnames van zwarte gaten verdeling ( de voorkeur van kleine zwarte gaten voor centrale ligging) rond de centra van melkweg stelsels zie fig 19 van: http://vixra.org/pdf/1805.0541v1.pdf

 3. Een zwart gat ontdekt in de ESO begroting als de UK er uit stapt wegens brexit?

 4. Ik denk dat we de close encounter van S2 gaan zien die deze maand bij Srg A* voorbij zoeft (perigeum).
  http://www.syfy.com/syfywire/a-star-is-about-to-plunge-head-first-toward-a-monster-black-hole-astronomers-are-ready-to
  A STAR IS ABOUT TO PLUNGE HEAD FIRST TOWARD A MONSTER BLACK HOLE. ASTRONOMERS ARE READY TO WATCH.
  Ook leuk voor Meerkat SKA die er vast wat van meepikt.

 5. Op grond van de laatste MeerKat foto, lijkt het erop dat niet enkelvoudige zwarte gaatjes opgelorp worden maar twee gelijkwaardige zwarte gaten gelijktijdig in de vorm van Herbig Haro objecten. ( zwarte gaten hotspots) met achterlating van de beide plasma jets en eventueel zelfs de baby ster. die uit fermionen bestaat en dus zou moeten worden afgestoten.

  • Het is geen toeval dat het perigeum van SO-2 verleden maand plaatsvond, waarvan men nu vast de resultaten heeft. Dit betreft de eerder bewezen gravitatie roodverschuiving (Einstein shift) wat hier bevestigd zal worden zodra blijkt dat het een enkele ster is en geen dubbelster. Het lijkt dan alsof hij nog sneller gaat dan Keppler voorspelt (hij ging al ca. 6000 km/s). Verder komt men vast met het effect van “relativistic precession” dat men bij SO-2 zou kunnen hebben waargenomen, voor de kenners een wetenschappelijke mijlpaal. MeerKat zou die rood (en later blauw) schift misschien ook kunnen waarnemen in hun EM huidige bereik. Het is geen toeval dat ze die als eerste onder de loep nemen. (bron: vrij vertaald uit mijn eerdere link).

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: