26 mei 2024

Help, wij zijn de maan kwijt!

Wat een titel: “Wij zijn de maan kwijt!” Het gaat echter niet om de echte maan, die draait nog lustig toertjes rond de Aarde, maar om een levensechte replica van 7 meter gemaakt door de kunstenaar Brit Luke Jerram. Begin dit jaar stond dit werk nog tentoongesteld op het lichtfestival in Gent, maar nu is het dus vermist geraakt tijdens het transport tussen Groot-Brittannië en Oostenrijk.

TNT stond in voor het transport van de replica maan en heeft toegegeven dat ze het kunstwerk niet meer terug kunnen vinden. Omdat deze Maan voor deze zomer op verschillende plaatsen geboekt staat, bestaat nu de mogelijkheid dat al deze voorstellingen niet meer door kunnen gaan.

Luke Jerram roept nu de hulp in van het grote publiek om het werk terug te vinden via de hashtag #findthemoon. Dus als je deze week ergens toevallig de maan moest tegenkomen… laat iets weten via deze twitterhandle.

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Hij staat bij mij in de tuin

  2. Hij is zeker en vast verduisterd.

  3. Wouter zegt

    Een pakje van 7 meter hoog komt vast vrij makkelijk vast te zitten in de sorteermachine.

Speak Your Mind

*