30 november 2023

NASA stelt de eerste ‘commerciële astronauten’ voor

Van links naar rechts: Sunita Williams, Josh Cassada, Eric Boe, Nicole Mann, Christopher Ferguson, Douglas Hurley, Robert Behnken, Michael Hopkins and Victor Glover. Credits: NASA.

De NASA heeft deze week negen nieuwe astronauten voorgesteld, de astronauten die als eerste gebruik gaan maken van de commerciële ruimtecapsules om bij het internationale ruimtestation ISS te komen, de CST-100 Starliner van Boeing en de Dragon van SpaceX. De gelukkige astronauten die hun brevet gehaald hebben zijn Sunita Williams, Josh Cassada, Eric Boe, Nicole Mann, Christopher Ferguson, Douglas Hurley, Robert Behnken, Michael Hopkins en Victor Glover, je ziet ze hierboven op een rijtje van links naar rechts. Tot 2011 maakte de NASA gebruik van z’n eigen Space Shuttles om astronauten naar het ISS te vervoeren, maar sinds die tijd, toen de shuttles met pensioen gingen, zijn ze afhankelijk van de Russen, die hun Sojoez capsules hebben en die de Amerikanen kunnen huren. De meeste van de negen ‘commerciële astronauten’ hebben al ervaring met het vliegen in de ruimte. Het is nog niet bekend wanneer de eerste vluchten met de Starliner en Dragon gaan worden uitgevoerd.

Bron: NASA.

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Hee Arie, is er al iets bekend over de twee ruimtetoeristen, die in 2019 een rondje om de Maan gaan maken? Gaat dat nog door in 2019 of wordt dat 2020 of 2021 en wie zijn het? Ik gok, dat het Trump en Kim Jong Un zijn.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: