21 februari 2024

‘Space Force’ logo VS campagne van start

Voor een nieuwe, zesde zelfstandige tak van de Amerikaanse defensie ‘Space Force’ heeft de Amerikaanse president Trump afgelopen donderdag een campagne gestart die mensen kunnen doen laten kiezen uit een van de zes logo’s ‘Space Force Logo’.

Space Command voorbeeld logo credits; youtube

De Space Force moet de Verenigde Staten tegenwicht gaan bieden aan militaire grootmachten als China en Rusland die ook zeer actief zijn in de ruimte. Laserwapens, spionage satellieten en andere high-tech wapens kunnen een bedreiging zijn waar de VS adequaat op voorbereid wil zijn en dit kan volgens Trump alsook vice-president Pence alleen als er een zelfstandig departement wordt opgericht die zich kan focussen op deze complexe taak. Nu vallen deze activiteiten vrijwel alleen onder de luchtmacht (USAF).

Hoewel er ook tegengeluiden waren waaronder van defensie minister James Mattis die vreesde voor een onnodig nieuw en log bureaucratisch apparaat is er onder de huidige regering meer en meer steun voor het apparaat dat in 2020 officieel van start zou moeten gaan. Het plan is ook afgelopen week naar het congres gestuurd voor debat. Momenteel bestaat de US leger uit vijf takken; Luchtmacht (USAF), de kustwacht (US Coast Guard), de landmacht (US Army), het Corps Mariniers (Marine Corps) en de Marine (US Navy). Het’ US Space Command’ zou de zesde tak zijn. Bron; The Telegraph

 

Share

Comments

  1. Volgens mij hebben ze het al heel lang, een Space Force, het is nu gewoon een methode om er nog meer geld in te pompen…

  2. Sander Kamps zegt

    Het is simpelweg een afleiding van het Mueller-onderzoek en alle andere schandalen rond Trump. Bovendien is Nasa prima in staat om in de eventuele ‘space force’ behoefte te voorzien. Dit (waan)idee zal daarom waarschijnlijk een zachte dood sterven zodra Trump z’n termijn erop zit of wanneer hij is afgezet.

Speak Your Mind

*