23 februari 2024

Tsjonge, je komt wat vreemds tegen op Mars

Eén week, twee rare dingen die ze op Mars tegenkomen. Afgelopen maandag kwam het HiRISE team van de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) met deze tweet aan:

Een gebied nabij de zuidpool van Mars met bizarre vormen, waaronder eentje die lijkt op die figuur uit de Muppetshow. Afdeling Pareidolia, inderdaad. Dan het tweede geval. Marsrover Curiosity kwam dit vreemd uitziende object onlangs tegen, dat gedoopt werd tot ‘Pettegrove Point Foreign Object Debris” (PPFOD), naar het gebied in de Gale krater op Mars waar de rover zich nu bevindt, Pettegrove Point.

Credit: NASA/JPL-Caltech

Mmmm, wat moet je daar nou van denken? Ducktape misschien, een stuk schors van een boom, een stuk schuurpapier, afgebladderd stuk verf van Curiosity? Afijn, je begrijpt dat het team van Curiosity daar meer van wilde weten en daarom maakten ze met de ChemCam camera deze detailopname:

Credit: NASA/JPL-Caltech

Aha, dus toch gewoon steen, een dun stukje steen welteverstaan. Of is ’t een stuk kroepoek? 😀 Bron: Space.com + Astrobob.

Share

Comments

 1. Ill Matilled zegt

  Dat stuk steen is een accuraat schaalmodel van de onlangs voorbij passerende Oumuamua tactisch neergelegd in de weg van de rover door enkele verveelde groene lui op Mars als een soort mini-ramp zodat het vaartuig op zijn kant komt te liggen. Denk ‘Monster Trucks meets Astro Prank’ zoiets.

  (Voor de goede orde hebben ze de replica/lasagne bodem ook getest op beetgaarheid zoals je kan zien aan de tandenafdruk.)

 2. @3M, De tanden ligger er omheen, jammer genoeg zit er geen geluidsfragment bij anders was het een leuk item geweest voor QMusic. https://qmusic.nl/acties/het-geluid-1

 3. Aha, een stuk pizzabodem, duidelijk te hard geworden, waar een alien z’n tanden op heeft stuk gebeten. Dit verdient een nader onderzoek!

 4. Als een originele aardse astronaut geloof ik er geen snars van
  veels te ver weg de eerste sterren en bewoonbare planeten

  aliens ha !

  ze komen niet op de koffie
  stellen zich niet netjes voor
  wat heb je eraan
  🙂

Speak Your Mind

*