Site pictogram Astroblogs

Binnencapsule NASA’s Orion klaar en verscheept naar het Kennedy Space Center

De constructie van de binnencapsule van NASA’s toekomstig bemande ruimteschip ‘Orion’ is recent voltooid. De capsule dient voor de Orion Exploration Mission-2 (EM-2), een bemande flyby om de maan in 2023. De Orion Multi-Purpose Crew Vehicle (MPCV) werd geassembleerd door Lockheed Martin in het Michoud Assembly Facility van NASA te New Orleans.

Orion crew capsule mockup KSC e.b.

Het ruimteschip is in de laatste week van augustus verscheept naar het Kennedy Space Center. De Orion gaat bemande ruimtemissies in het zonnestelsel verzorgen en wordt momenteel als Amerika’s enig echt volwaardig exploratie ruimteschip beschouwd, het is sinds begin dit jaar onder constructie in Michoud. De binnencabine vormt het hart van  de Orion en moet de vierkoppige bemanning beschermen tegen de barre buiten omgeving. In 2014, op 5 december vond de eerste onbemande testvlucht plaats, Exploration Flight Test-1. Een nieuwe versie zal opnieuw een onbemande missie verzorgen onder de naam Exploration Mission-1. Verwacht wordt dat deze in 2020 plaats zal vinden en gelanceerd zal worden op het Space Launch System (SLS). De Exploration Mission-2, de eerste bemande missie met vier astronauten staat gepland voor 2023. Het zal een flyby om de maan verzorgen in een reis die 21 dagen zal duren. Was het een paar jaar geleden nog de bedoeling dat er componenten naar de maan gebracht zouden worden voor NASA’s Lunar Orbital Platform Gateway project, een ruimtestation om de maan, echter voorjaar 2018 is hier verandering in gekomen en zal er de ExplorationMission-2 mee worden uitgevoerd. Vier astronauten zullen 21 dagen doorbrengen in de Orion voor een maan-flyby.

Orion in KSC credits; Whatsnew2day

De binnencabine bestaat uit zeven grote, aan elkaar gelaste delen bestaand van een aluminium legering. Het werd per schip naar het KSC gebracht waar het op 24 augustus j.l. aankwam op het Neil Armstrong Operations and Checkout Building for assembly and integration. Orion ’s productiemanager Matt Wello bij Lockheed Martin in Michoud kan niet wachten. Wello; ‘It’s amazing to think that, one day soon, the crew will watch the sun rise over the lunar horizon through the windows of this pressure vessel. We’re all humbled and proud to be doing our part for the future of exploration.”Bron; Lockheed Martin/NewAtlas
Nog een fraaie foto, Jim Bridenstine, hoofd NASA (2e van links) inspecteert Orion.

Jim Bridenstine inspecteert Orion credits; NASA/Bill Ingalls

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten