30 november 2023

Identiteit eerste passagier bekend gemaakt tijdens Webcast van SpaceX

‘FIRST LUNAR BFR MISSION’, zo werd de webpagina ingeluid waarop de webcast van SpaceX klaarstond, voorzien van een klok om de uren af te tikken, tot 03.00 uur vannacht. De webcast ging van start om 03.08 uur. Elon Musk betrad de assemblage hal en introduceerde de aankondiging met het vertellen over waarom ze de BFR wilde maken en dat het belangrijk is voor de mens een multi-planetaire soort te worden.

Credit: SpaceX

Musk gaat in het kort even terug op de historie van SpaceX en de verschillende raketten. Hij noemt het belang van de Falcon Heavy, de krachtigste raket die ook nog eens herbruikbaar is. En dat dit alles in 2018 al bereikt zou zijn. Zelfs hij had zijn twijfels over hoe snel de ontwikkeling zou gaan. Hij vertelt alles op een losse en luchtige manier, zonder toeters of bellen en illustreert het met de hoogtepunten van de afgelopen jaren. De Big Falcon Rocket is echt bedoeld voor interplanetair transport. Musk laat een simulatie zien van de BFR in de ruimte. Hij noemt het een ‘skydiver’, qua vorm lijkt het wel het midden te houden tussen een raket en een vliegtuig. beelden van de raptor motor volgen, het maantraject, 4 tot 5 dagen naar de maan. Er zullen nog veel testlanceringen volgen uiteraard. Musk somt nog even kort op welke lanceringen er nog meer te wachten staan, en ja, een beredruk schema. Applaus volgt.

Yasuka Maezawa credits instagram/SpaceX

De naam van de Japanse passagier is YUSAKU MAEZAWA, EN HIJ IS SUPERBLIJ DIT NU TE KUNNEN DELEN MET IEDEREEN. HIj vertelt dat hij van de Verenigde Staten houdt, van de manier van leven en dat hij het land veel bezocht heeft, hij houdt van muziek en heeft in een band gespeeld en zijn eigen bedrijf 20 jaar geleden gesticht. Een jubileum. Het is zijn jeugddroom en is ervan overtuigd dat het ook aan de wereldvrede kan bijdragen. Hij houdt enorm van de maan en het stimuleerde zijn verbeelding, ook is de maan er altijd. Ook wilde hij dit delen met iedereen!! Nou, heel veel succes gewenst! https://www.spacex.com/webcast

 

 

Share

Comments

 1. Geld maakt gelukkig…

  • Avatar foto Angele van Oosterom zegt

   In de Japan Times las ik net dat er zes tot acht artiesten mee gaan en dat Mazeawa alle kosten voor zijn rekening neemt. Deze mede-passagiers moeten dan een kunstwerk maken geïnspireerd op wat ze onderweg zien en meemaken. Geld en gelukkig, ehm.., misschien geluksmomenten, ik zou eerder zeggen wel zorgelozer in zijn algemeen…

   • Dat heb ik ook gehoord: de man gaat niet alleen maar neemt ook nog 8 ‘artistieken’ mee: een schilder een beeldhouwer, een filmer… ( Misschien kan hij ons aller Daniëlle Futselaar uitnodigen? )
    Als ze dan met z’n 10-en gaan, een beetje korting om anderen over de streep te krijgen ook de sprong te maken, lopen de kosten voor Dhr. Maezawa zo op tot een half miljard dollar… Och. 😎

    Groet, Paul

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: