14 april 2024

Astrofysicus Neil deGrasse Tyson noemt Elon Musk grootste technologie visionair van deze tijd

Recent werd er in een show van CNBC de stelling opgeworpen ‘Welke van deze generatie grote technologie visionairs en innovators zal uiteindelijk herinnerd worden als diegene die het grootste structurele effect op onze maatschappij zal hebben? Is het Jeff Bezos, Mark Zuckerbeg, Steve Jobs, Bill Gates of Elon Musk?

Neil deGrasse Tyson credits; Begift

Dat is een hele lastige vraag, vooral in acht genomen de rol en impact van al hun talloze uitvindingen en producten, die bij enorm veel mensen wereldwijd zowel bij alledaagse dingen als in de werkomgeving speelt. Echter volgens astrofysicus Neil deGrasse Tyson. is het antwoord vrij eenvoudig; Elon Musk. Volgens deGrasse tyson is dit het verschil; Elon Musk is ’trying to invent a future, not by providing the next app,’ aldus de astrofysicus tijdens CNBC ‘Make it’ technologie show, toen hij over Tesla, SpaceX en Musk sprak. ‘Musk geeft ons niet slechts de volgende coole app op onze smartphone,’ maar hij denkt werkelijk na over de samenleving, cultuur, over menselijke interacties, en welke krachten er nodig zijn om de menselijke beschaving naar een hoger plan te brengen.’ Met zowel Tesla Motors als met een kolonie op Mars (mensen op Mars is SpaceX doelstelling voor 2024, daarna volgt een echte kolonie), tracht Musk zowel een revolutie op gang te brengen op het gebied transport als op het gebied van ruimte exploratie, aldus deGrasse Tyson.

Als directeur van het Hayden Planetarium in New York en zelf bekend astrofysicus zou het publiek kunnen zeggen dat hij een ‘zwak’ heeft voor Musk en zijn grote interplanetaire plannen. Maar Tyson, die ook de show Star Talk presenteert op National Geographic Channel, pleit resoluut voor ruimte kolonisatie, mede daar de impact hiervan voor de aarde betekent dat onze behoefte aan natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen hierdoor drastisch verminderd kan worden. ‘Er zijn ongelimiteerde energie bronnen in de ruimte; bronnen waar we op Aarde oorlogen over voeren.’ ‘In de ruimte hoef je geen oorlog te voeren over grondstoffen, je gaat gewoon naar een asteroide verderop.’ DeGrasse Tyson stelt het ferm, hij denkt dat er een hele ‘categorie’ aan oorlogen zal verdwijnen als we ongelimiteerde energie bronnen uit de ruimte kunnen halen. Dit is precies de universele kwestie die Elon Musk tracht aan te pakken. Dit geeft hem de credits om diegene te zijn wiens visie en industrie uiteindelijke onze beschaving zoals we hem kennen zal transformeren, aldus de Grasse Tyson. Echter Musk heeft wel een aantal ‘detractors’ tja, soort miskleunen, achter zijn naam opgelopen dit jaar. Musk moest een stap terugdoen als CEO bij Tesla, en een schikking treffen met de SEC over tweets die in Augustus gestuurd waren door Musk dat hij eigen Tesla aandelen zou opkopen, en momenteel is er zelfs een NASA onderzoek gestart naar aanleiding van Musk die marijuana rookt en whisky drinkt tijdens een radiouitzending van Joe Rogan, een bekende comedian in de VS. De stroom berichten over het NASA onderzoek naar de gang van zaken bij SpaceX m.b.t. het drugsbeleid is inmiddels ook groot uitgemeten in de media.

DeGrasse Tyon vindt Musk zelfs iets ondergewaardeerd alhoewel hij stelt dat hij extreem populair is bij mensen die geloven in ruimte exploratie en kolonisatie en over de Tesla bezitters zegt hij, met een knipoog,’ People who own Teslas love their Tesla …” ‘We staan op de grens van aanbreken van een nieuw type maatschappij, en ik (DGT) denk inderdaad dat hij toch uieindelijk door praktisch in alle sectoren en door vrijwel iedereen wel gewaardeerd zal worden, inclusief diegene die momenteel nog niet door hebben dat ze op een keerpunt staan die de toekomst zal bepalen.’ Hieronder de link naar de video. Bronnen; The Space Review/NOS

https://www.cnbc.com/2018/11/19/neil-degrasse-tyson-elon-musk-is-the-most-important-person-in-tech.html

 

Share

Speak Your Mind

*