20 april 2024

Zei die NASA-wetenschapper echt dat er wellicht aliens op aarde zijn geweest?

Credit: Breakthrough Listen / Danielle Futselaar

Sinds Fox News er op 3 december mee kwam is er een hype over hetgeen 
Silvano Colombano, wetenschapper bij NASA’s Ames Research Center in Mountain View, Californië, zou hebben gezegd. Volgens het bericht, dat inmiddels ook in Nederland breed door de pers is uitgemeten (zie bijvoorbeeld dit bericht in Panorama), zou Colombano in dit vakartikel beweren dat aliens de aarde mogelijk al lang bezocht hebben. Ook zouden ze niet zichtbaar zijn voor de mens, omdat zij niet op koolstof gebaseerd zouden zijn. OK, hamvraag in deze is natuurlijk of Colombano dit gezegd heeft en het ook zo bedoeld heeft? Nou, jullie kunnen het vermoedelijk al raden: nee, dit is niet wat Colombano gezegd, geschreven of bedoeld heeft. Ja, in dat genoemde artikel zegt hij dat wetenschappers serieus zouden moeten kijken óf aliens de aarde ooit bezocht hebben en dat ook goed moet worden gekeken naar echt onverklaarbare UFO’s, unidentified flying objects. Maar dat is wat anders dan wat Fox News ervan maakt en het betekent zeker niet dat ze onzichtbaar onder onze neus zouden ronddwalen. Fox labelt het artikel van Colombano ook als een ‘new research paper’, alsof het nieuw onderzoeksinformatie zou bevatten, maar in werkelijkheid is het een document dat Colombano gebruikte voor een lezing over SETI – de ‘Search for Extraterrestrial Intelligent Life – in het voorjaar. Daar verkondigde hij z’n stelling dat het helemaal niet zo’n gek idee is dat er wellicht aliens op aarde zijn geweest en dat daar onderzoek naar moet worden gedaan. Maar tegelijk gaf hij aan dat het niet waarschijnlijk was dat dit heeft plaatsgevonden. Kortom, de soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend. Ik kan weer een gevalletje toevoegen aan m’n lijstje met astro-hoax‘  🙂 Bron:  Space.com.

Share

Comments

 1. Cees Klaris zegt

  Van een volwaardige, goed ontwikkelde hoax geen sprake. Dit is gewoon de nominale functionaliteit van Fox News om de feiten te verdraaien zodat de schietgrage, mentaal instabiele republikeinse achterban van de nodige dagelijkse entertainment en conditionering wordt voorzien.

  Een ietwat meer getalenteerde poging zou zijn geweest als de NASA het zogenaamd had toegegeven goed geïsoleerde sociale woningbouw op een planetoide te hebben gevonden terwijl het zoals we dat allemaal wel weten toch zeer gehorig was.

  De Fermi-paradox houdt niet echt rekening met de snelheid waarmee civilisaties komen en gaan. Je zou het kunnen vergelijken met het geflits in een voetbalstadion vlak voordat de wedstrijd begint. De flitsen ontstaan bijna nooit gelijktijdig en als dat wel (toevallig) gebeurt dan niet op dezelfde plek dus van afstand gezien is het totale signaal/beeld niet synchroon wel continu en met overlappingen.

  • Je hebt gelijk, het is geen hoax. Wel het welbekende fenomeen nepnieuws. Astro-nepnieuws. Ehhh… ik wist trouwens niet dat het op een planetoïde (zonder atmosfeer) erg gehorig kan zijn. 😀

 2. Opportunity zegt

  Buitenaardse beschavingen bezoeken de aarde al vele eeuwen.

  https://www.ufozaken.nl/columns/ufos-in-de-oudheid

 3. Natuurlijk kan dat, wie weet zijn we bezocht in de tijd dat Dino’s de aarde regeerde en kwamen ze “beestjes” kijken hier..tot een flinke klap de dierentuin om zeep hielp..Helaas kun je zoiets nooit bewijzen..

 4. Ik weet waar ze zitten… in blauwe zones!
  “In het Zuid-Italiaanse dorpje Acciaroli is iets vreemds aan de hand: de inwoners worden er uitzonderlijk oud. Ruim 10 procent is 100-plus. En belangrijker: iedereen blijft kerngezond. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? ” en verder..
  “Twee jaar geleden werden uit de blauwe zone op Sardinië ruim 14 duizend dna-monsters gestolen – niemand weet door wie.”
  Die “mensen” daar hebben dus speciaal DNA dat men graag onder de pet wil houden 🙂
  Bron: https://www.volkskrant.nl/de-gids/in-acciaroli-is-iedereen-stokoud-en-kerngezond-wat-is-hun-geheim-~b59daa12/

 5. Uiteindelijk zijn wij allemaal buitenaards,
  dus waar maken we ons druk om ; – )

Speak Your Mind

*