3 december 2023

[Reminder] Doe mee met de Astro Top 25 | 2018

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseren we de Astro Top 25 – hoera, een jubileum! Net als in 2014, 2015, 2016 en 2017 organiseren we dit jaar weer de Astro Top-25, een top 25 van muzieknummers die op de een of andere manier iets te maken hebben met astronomie of ruimtevaart. Het kan zijn dat er in de titel een verwijzing is naar bijvoorbeeld de zon, planeten of sterren of dat de band of de zanger(-es) een link heeft met astronomie of ruimtevaart. We vragen hierbij aan alle lezers van de Astroblogs om een persoonlijke top-5 in te vullen van hun favoriete astronomische muzieknummers. Dat kan door vijf artiesten en de titel van het nummer in te vullen en onderaan op de zendknop te drukken.

Je kunt gebruik maken van de nummers uit de Top-2000 en de Astro Top-25 van 2015, Astro Top-25 2016 en Astro Top25 2017, maar je kunt ook geheel andere nummers inbrengen. Als de link met astronomie of ruimtevaart niet uit de titel blijkt wil ik je vragen je keuze eronder toe te lichten – bij #6. Het indienen van je top-5 kan tot en met Tweede Kerstdag, 26 december a.s. om 24.00 uur. Op oudjaarsdag, maandag 31 december zullen we de uitslag van de Astro Top-25 2018 bekendmaken, samengesteld op basis van de door jullie ingediende top-5’s! Let op: in 2014 waren er slimmeriken die vijf keer hetzelfde nummer invulden, zodat deze veel punten kregen. Dat mag niet meer, je moet vijf verschillende nummers invullen. Dezelfde artiest mag wel. Let ook op de puntentelling: ieders nummer 1 krijgt 5 punten, nummer 2 4 punten, nummer 3 krijgt 3 punten, enzovoorts. Zet dus op jouw nummer 1 het nummer dat je het mooist vindt, dat voor jou letterlijk tot de sterren reikt. Succes ermee!

Share

Comments

 1. Mijn lijstje is ingeleverd. Dit jaar heb ik deze gekozen:

  1 Chef’Special, Into The Future

  2 The Imagined Village – Space Girl

  3 Muse – Starlight 😀

  4 Falling In Reverse – “Coming Home”

  5 Matt Bianco – Fly by Night

  Bonus:
  Billy Riley – FLYING SAUCER ROCK AND ROLL – 1957 !

 2. De nummers zijn best verschillend en toch heerlijk om na elkaar af te luisteren. De eerste twee zijn voor mij typisch van die oorwurmnummers. Vooral The Imagined Village met ‘Space Girl’ blijft bij mij hangen met het dromerige zwoele toontje eronder. De boodschap van de moeder is duidelijk, dochter kijk uit, let op, denk na en weet waar je aan begint…, maar toch… (door schade en schande wordt men wijs) De animatie is echt cool, helemaal perfect.

  Space Girl:

  My mama told me I should never venture into space
  But I did, I did, I did
  She said no terran girl could trust the martian race
  But I did, I did, I did

  A rocket pilot asked me on a voyage to go
  And I was so romantic, and I couldn’t say no
  That he was just a servo robot how was I to know?
  So I did, I did, I did

  She told me never venture out among the asteroids
  But I did, I did, I did
  And she said that the Milky Way was something to avoid
  And I did, I did, I did
  She said that Venus was too hot and Saturn not much fun
  And bug-eyed monsters tended to be just a trifle dumb
  She said I’d need a blaster and I’d need a freezer gun
  And I did, I did, I did

  My mama told me never trust a space engineer
  And yes, I did, I did, I did
  She said freefall and superdrive would surely cost me dear
  And yes, they did, they did, they did
  I’ve been as far in hyperspace as anybody can
  I’ve travelled through the time warp in the Psycho Plan
  They say a gal must travel for to find her superman
  And yes, I did, I did, I did
  And yes, I did, I did, I did
  Oh, I did, I did, I did
  Oh…

  https://genius.com/The-imagined-village-space-girl-lyrics

 3. Jan Brandt zegt

  Yeahhhhhh……….ik heb net mijn allereerste astroblogs top 25 bijdrage ooit ingeleverd… enne…uiteraard met dikke vette nostalgie-stip op nummero uno…”To boldly go where no man has gone before” van Alexander Courage..ofwel het “thema” van STARTREK, The original series.

  Zodra dat ozo herkenbare typische horngeschal mijn trommelvliezen in beweging brengt zit ik weer als klein astromonie en ruimtevaart bezeten ventje achter de zwart wit kwelbuis plezant te bibberen van angst als Captain James T. Kirk of the Enterprise weer eens achter zijn vodden wordt gezeten door een één of ander eng multiple voelsprietig ruimtemonster met een opvallend goede beheersing van de engelse taal!!

  Ach….en als “Starfleet” de situatie dan toch echt helemaal niet meer aan kon…dan …..was er altijd nog …..INTERNATIONAL RESCUE met de Thunderbirds(!!!)……om ze uit de interstellaire shit te helpen…. en daarom staat dat “thema” bij mij op nummer twee!!

  …..Om de immiddels zwaar opgelopen astro-spanning effe weer lekker te laten doen afglijden op drie “The galaxy song” van Monty Python…..uiteraard is mijn lijstje niet compleet zonder Pink Floyd (Dark side of the moon” en als laatste omdat hij tenslotte naast professioneel astronoom ook een zeer gewaaardeerd collega amateur astronoom is een zekere….Brian May (Starfleet)!

  Kenne we deze gozer ook nog ergens anders van? Oh ja….Hij heeft zijn studie sterrenkunde even tijdelijk in een zwart gat moeten parkeren omdat ie in een bandje genaamd “Queen” heeft gespeeld. Overdag voor z’n dagelijks brood een met 50 000man sterk gevuld Wembly stadium plat spelen en daarna gauw naar huus om toch nog effe dat leuke plaatje van NGC 2392 te schieten…nou ja..bij wijze spreke!!!

 4. Jurgen Kobierczynski zegt

  Hier is mijn lijstje van dit jaar:

  Star Citizen soundtrack – Creating a better world (Pedro Macedo Camacho)

  Devin Townsend – Stars

  Frost – Closer to the Sun

  Yes – South Side of the Sky


  (een cover van Band Geeks)

  The Gathering – Kevin’s Telescope

 5. Voor degenen die ’t nog niet hebben gedaan: vandaag de laatste kans je lijstje in te vullen. Doe het nog snel!

 6. Jurgen Kobierczynski zegt

  Hier zijn nog enkele extra:

  Star Citizen Soundtrack – First Light Epic by Pedro Camacho
  https://www.youtube.com/watch?v=UITe2g0cCCs
  Star Citizen Soundtrack – Colton Was Here (Pedro Macedo Camacho)
  https://www.youtube.com/watch?v=XsM3ojaZ8H4
  Star Citizen Main Theme (Pedro Camacho)
  https://www.youtube.com/watch?v=poG3Wvb8FU8
  Star Citizen Soundtrack – GrimHEX 1 by Pedro Camacho
  https://www.youtube.com/watch?v=boY7Tc-RK6A
  Star Citizen Soundtrack – Signs of a Struggle (Pedro Macedo Camacho)
  https://www.youtube.com/watch?v=fgfGCJcS5Xc
  Star Citizen Soundtrack – Atlas by Faux Tales
  https://www.youtube.com/watch?v=Ciu97YpGow0
  Stellardrone – Light Years [Full Album]

 7. Ok mijn bijdrage is er ook net op tijd uit. Deze keer een beetje het focus over de onverdraagzaamheid van Aliens die onze muziek maar niet kunnen waarderen.
  1- http://www.youtube.com/watch?v=NEusiw3iouE skyworld back to the earth
  2- www

  Gloria Gaynor Alien song
  3- http://www.youtube.com/watch?v=-IlGUlKoEic Porcupine Tree Stars Die
  4- http://www.youtube.com/watch?v=78lTUuyKSB4 the man left in space Cosmograf
  5- http://www.youtube.com/watch?v=HBuk1HXcz1k Slim Whitman – Indian Love Call 1952

  uitleg bij nr 5… Mars attacks film met killersounds van Slim
  http://www.youtube.com/watch?v=rXUOHb9K9Mo
  happy happy Marsmannetjes aan de radio
  http://www.youtube.com/watch?v=z_trSIBCgF0

  Prettige jaarwisseling allemaal aardlingen….

 8. ik zit weer in de spam Arie…..

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: