23 februari 2024

Brian May’s nieuwe single in het teken van New Horizons

Brian May op 1 januari bij de persconferentie over Iltima Thule. Credit: Bill Ingalls/NASA

Brian May – astrofysicus en gitarist van Queen – heeft na twintig jaar een nieuwe solosingle uitgebracht en die staat geheel in het teken van de inmiddels twaalf jaar durende missie van New Horizons, die in 2015 langs Pluto vloog en Nieuwjaarsdag langs Ultima (én) Thule. In ‘New Horizons (Ultima Thule Mix’) is ook de computerstem van Stephen Hawking te horen, de beroemde Britse wetenschapper die vorig jaar overleed.

May met Alan Stern, hoofd wetenschapper van New Horizons. credit: NASA/Bill Ingalls.

In 2015 was May al bij de vluchtleiding toen de New Horizons op 14 juli (Independance Day) dat jaar langs Pluto vloog en op 1 januari was hij er opnieuw bij. May weet veel over het zonnestelsel, want in 2007 behaalde hij z’n doctoraalstitel na een studie over zodiakaal licht in het zonnestelsel. Hij deed 36 jaar over die studie, maar ja dat is niet zo heel verwonderlijk, want er kwam nog een bandje tussen dat Queen heette. Hieronder May’s nieuwe ‘Space Opera song’ – luisteren!

Mmmm, misschien dat het dankzij deze single, die best een hit zou kunnen worden, wel lukt om Brian May naar Nederland te halen voor een lezing over sterrenkunde, wat eerder helaas niet lukte. Bron: Space.com.

Share

Speak Your Mind

*