Site pictogram Astroblogs

SpaceX’s Big Falcon Rocket wordt ‘Starship’

Recentelijk heeft SpaceX zijn BFR omgedoopt in ‘Starship’, een iets minder aardse naam, alvast zinspelend op grote ruimtereizen. Het bedrijf heeft inmiddels de laatste hand gelegd aan het eerste prototype van deze super heavy-lift draagraket. De raket zal nog dit jaar onderworpen worden aan sub-orbitale testen. Deze testen zullen de opmaat zijn naar de toekomstige grote maan en Mars reizen. De raket is ontworpen om 100 personen per vlucht te kunnen transporteren op de ruimtereizen. Het prototype Starship staat inmiddels te pronken op de Texas lanceerplaats bij Brownsville.

Het ontwerp heeft zowel een retro als een futuristische ‘look’. Nog zonder een laklaag ligt de stalen buitenkant bloot onder de zon en dit blijft zo aangezien de buitenhuid anders te heet wordt. Dit prototype is bedoeld voor zogeheten sub-orbitale ‘Hopper ruimtesprongen (net als de Falcon 9 ruimtesprongen waarvan onder een video staat) om de lancering en de landing te oefenen. De orbitale versie van Starship staat een aantal veranderingen te wachten, deze zal een dikkere buitenhuid krijgen en een nog iets andere vorm neuskegel. Musk liet in de tweet weten dat een eerste testvlucht binnen vier tot acht weken plaats zal vinden.

Starship credits; Elon Musk / New Atlas

“I will do a full technical presentation of Starship after the test vehicle we’re building in Texas flies, so hopefully March/April,” Musk tweeted last month.

Bron: Elon Musk (Twitter) / Youtube /New Atlas

Mobiele versie afsluiten