24 mei 2024

André Kuipers introduceert ruimtevaartavonden bij RTL Z

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst de maan betrad. Om deze reden staat in februari de Z docs in het teken van de ruimtevaart. Elke woensdag zullen er om 20.30 uur drie documentaires over de ruimtevaart worden uitgezonden. Hierin is onder andere te zien wat voor loodzware training astronauten volgen, hoe het dagelijkse leven in een ruimtestation eruit ziet en hoe de voorbereidingen voor de eerste passagiersvlucht naar Mars verlopen. Elke documentaire wordt persoonlijk geïntroduceerd door André Kuipers.

Credit: ESA/NASA

Het hoogtepunt van de ruimtevaartavonden is de BBC documentaireserie ‘Astronaut: De Pittigste Baan Van Het Heelal’, waarin twaalf onervaren – hoog opgeleide – deelnemers het extreme trainingsprogramma volgen dat astronauten normaliter doorlopen. De deelnemers worden blootgesteld aan enorme G-krachten en nemen onder meer plaats in de ‘Vomit Comet’, een vliegtuig dat gebruikt wordt om gewichtsloosheid te simuleren. Hun lichamelijke en fysieke toestand wordt nauwlettend in de gaten gehouden door een arts, een psycholoog en de beroemde Canadese astronaut Chris Hadfield, de voormalig commandant van internationaal ruimtestation ISS. Aflevering 1 tot en met 3 worden uitgezonden op 6 februari vandaag dus. Aflevering 4 tot en met 6 worden uitgezonden op 13 februari. Bron: RTL Z.

Share

Comments

  1. Ja, helemaal geweldig. Vorige week hoorde ik m’n man John (a.k.a. Opie Winking Face With Tongue on EmojiOne 3.1) al iets zeggen over volgende week is de week van de ruimtevaart. Dit dus.

    Z Doc heeft wel mooie documentaires zoals (mijn favoriet) Bizarre Vluchten. Altijd spannend om te zien.

  2. In de Astrocorner kun je de eerste drie aflevering bekijken. Z Doc: De pittigste Baan Van het Heelal.

Speak Your Mind

*