5 december 2023

Starry starry night…….

Affiche Starry starry night theatertour van Leoni Jansen en Govert Schilling

Ik ben gisteravond samen met Arie en mijn ega naar het theater geweest!!  “Ja….nou en??” …zou nu zomaar de geijkte reactie kunnen wezen……Wat heeft een bezoekje aan het theater  nu  iets van doen wat met wat er gewoonlijk op  astrowebsite als deze wordt “gepredikt”?? Welnu, als we dan eens met een scheef oog even naar “het affiche”gaan kijken,  dan zien we ter linker zijde  als eerste de naam van Leoni Jansen staan….enne….deze dame is zo ongeveer het prototype van het ozo mooie verschijnsel van  “oerdegelijk en steengoed theaterdier”. OK…heel leuk allemaal..maarre waar blijft dan die eventuele “astroconnectie”?? Daarvoor moeten wij ons doorwrocht astronomisch waarneemoog naar de rechterzijde van “het affiche” wenden alwaar wij “een zekere Govert Schilling” mogen ontwaren….enne…..lieve dames, beste heren……die bijkans onwaarschijnlijke combinatie van Leoni Jansen en Govert Schilling op een theaterpodium,  geflankeerd met een knalstrak begelijdingsbandje is zowel wat concept als wat uitvoering betreft echt HELEMAAL GEWELDIG!!!

Leoni Jansen heeft heel haar leven dankzij een astroliefhebbende vader en daarna ook nog een astroliefhebbende echtgenote al iets “met dat gedoe daarboven” gehad en zij is een jaartje of wat geleden bij “tweet-toeval” in contact gekomen met Govert Schilling.  Uit dit prille simpele “toevallige toevals-tweetje”……..”Zijn die twee sterren nou Castor en Pollux??” is  het kekke idee’tje  ontstaan om samen “iets op het toneel” te willen gaan doen, uiteindelijk resulterend in deze fraaie Starry starry night astro-college-muziek-theatertour.

Leoni Jansen en Govert Schilling on stage in theater de Willem te Papendrecht

De combinatie van die bevlogen en immer noest meeslepende manier van “astro-college geven” van Govert Schilling samen met de waarlijk oorstrelende astro-muzikale omlijsting van Leoni Jansen is een concept die je van het begin tot het eind op het puntje van je stoel laat zitten.  In die dikke zintuigstrelende anderhalf uur laat Govert ons alle uithoeken van ons heelal en Leoni ons alle uithoeken van de astro top 25 zien….oh ja….enne…dames en heren, de britten mogen dan Brain May (Queen)  hebben als zingende en swingende “astro-rocker” maar wij hebben mooi Govert Schilling!!!  Had ik echt niet gedacht en echt niet verwacht…zo leuk…enne…ik kan alleen maar zeggen dat ik dit nu gezien en aangehoord hebbende, ik alleen maar heftige meelij koester met al die mensen die gisteravond NIET in de zaal zaal zaten!!

Speeldata Starry starry night theatertour!

Echter “All is not completely lost” voor diegenen die er gisteravond niet bij waren want de Starry starry night theatertour duurt nog tot half maart en als U nu als “sternenbegeistert astroblogs lezer en lezerres” alsnog besluit om met de snelheid van het licht naar het dichtsbijzijnde ticketoffice te hollen, vergeet dan juist en vooral niet om ook uw naaste niet astronomisch bevlogen familie, vrienden en kennissen mee te “sleuren” want voor juist hen is deze show een hele leuke, ontspannen en ozo toegankelijke manier van ook eens kennismaken met de wondere wereld van de buitenaardse natuur!!!

Ofwel….gaat dat zien….gaat dat zien!!!!!!

Share

Comments

  1. Leuk verslag Jan! Het was heel leuk om deze unieke mix bij te wonen van vertellen en zingen over de sterren. Hopelijk volgt ooit deel twee met onderwerpen als multiversum, röntgendubbelsterren, zwaartekrachtgolven etc… 😀

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d