18 mei 2024

Kijk nou, een artikel over het top quark, geschreven door… 5214 auteurs

Credit: ATLAS, CMS Collaborations

Enkele weken geleden verscheen dit artikel:

Combinations of single-top-quark production cross-section measurements and |fLVVtb| determinations at s?=7 and 8 TeV with the ATLAS and CMS experiments

Geen artikel waar je wakker van hoeft te liggen qua nieuwswaarde, maar wel leuk om te vermelden dat er een nieuw record mee is gebroken, namelijk het aantal auteurs van het artikel. Er hebben maar liefst 5214 auteurs meegeschreven aan het artikel, natuurkundigen die betrokken zijn bij de twee grote deletectoren verbonden aan de Large Hadron Collider (LHC), de ATLAS en CMS detectoren. Vorige recordhouder was een artikel van bijna vier jaar terug over het Higgs boson, dat honderd auteurs minder telde. Mmmm, ik ben wel nieuwsgierig hoe zo’n vergadering van auteurs er uit ziet. Ik heb daar trouwens vijf jaar terug al eens over geblogd, toen naar aanleiding van een artikel dat – ahum slechts – 2129 auteurs telde. 🙂 Eh… nog even over die waarneming aan dat top quark, gedaan tijdens Run 1 van de LHC: alle metingen zijn conform het Standaard Model. Dan weet je ’t. Bron: Francis Naukas.

Share

Comments

  1. Dat zijn m.i. alle participanten die subsidie hebben gekregen. Nu nog een clubje formeren die het onderzoek bevestigd 🙂 zo gaat dat in de wetenschap.

Speak Your Mind

*