29 februari 2024

Vrijdag de eerste aflevering van de Space docuserie ‘De Wilde Ruimte’

Astronaut Jessica Meir heeft maar één ambitie: naar de maan. Fotografie: Maarten Kramer/VPRO

Vrijdag 15 maart (21.05 uur, NPO 2) start bij de VPRO een nieuwe serie Space docuserie, ‘De Wilde Ruimte’ met Anna Gimbrère. Staat de mens op het punt de ruimte te koloniseren? Gaan we ons vestigen op de maan, op Mars of nog verder weg? In de zesdelige serie De wilde ruimte verkent wetenschapsjournalist Anna Gimbrère onze toekomst in de ruimte en neemt ze ons mee op ontdekkingsreis in de wereld van de ruimtevaart. Hieronder alvast kort de inhoud van de eerste twee afleveringen.

Aflevering 1: de nieuwe race naar de maan

Vrijdag 15 maart, 21.05 uur NPO 2

In deze aflevering onderzoekt Anna Gimbrère hoe Neil Armstrong nog steeds tot de verbeelding spreekt en een nieuwe generatie ruimtepioniers inspireert om de volgende grote stap naar de maan te wagen. In Houston bezoekt ze de nieuwe Orion-capsule die mensen in 2023 naar de maan gaat brengen. De ruimte lonkt en is commercieel interessant geworden. Bedrijven en rijke particulieren investeren in ruimtetoerisme, grondstofwinning en het wonen op de maan. Deze investeringen brengen de volgende stap voor de mensheid in rap tempo dichterbij.

Fotografie: Maarten Kramer/VPRO

Aflevering 2: space is not for pussies

Vrijdag 22 maart, 21.05 uur NPO 2

Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Helaas is het voor weinigen weggelegd, want de selectie is erg streng. Welke eigenschappen heb je nodig om een goede astronaut te worden? De jonge Amerikaanse astronaute Jessica Meir zit middenin haar jarenlange training en heeft maar één ambitie: naar de maan. Ze maakt een hele goede kans dat haar droom binnenkort uitkomt. Anna Gimbrère bezoekt ook André Kuipers om te praten over zijn ervaringen in de ruimte en hoe hij die beleving ook op aarde terug kan halen. Voor degenen die er geweest zijn is het een klare zaak: als je eenmaal vanuit de ruimte de aarde hebt gezien, verandert dat je leven.

Hier de trailer van de serie.

Bron: VPRO.

Share

Speak Your Mind

*