6 december 2023

Vannacht is de zomertijd weer ingevoerd – hoe lang houden we dat gedoe nog?

Afgelopen nacht is de zomertijd weer ingegaan. Om 02.00 uur ’s nachts gingen we naar 03.00 uur, van de MET naar de MEZT (Middeneuropese zomertijd). Dit was voor de 43e keer sinds de invoering van de zomertijd in 1977. Dat er al jaren discussie is over de zomer- en wintertijd hoef ik jullie niet meer te vertellen. Vorig jaar werd duidelijk dat de Europese Commissie van de zomer- en wintertijd af wil en dat ze één standaardtijd per land willen instellen. Dezse week bleek dat ook het Europees Parlement voor afschaffing is en wel per 2021. In dat jaar moet volgens EP de klok voor het laatst verzet worden. De EU-lidstaten hebben dan tot die tijd om gezamenlijk overeen te komen wat voor tijd zij willen aanhouden. Een mooi streven. Vraag is natuurlijk wel tijd dan de standaardtijd moet worden: de zomer- of wintertijd. Welnu, daar hebben de lezers van de Astroblogs vorig jaar middels een poll een duidelijke mening over gegeven: de wintertijd moet de standaardtijd worden. Hoppa, aftellen tot 2021. 😀

 

Share

Comments

 1. Johan B. zegt

  Zo snel als mogelijk afschaffen die onzin, want onnodig en slecht voor de gezondheid. Wintertijd invoeren en niet de zomertijd, want dan is het ’s ochtends te lang donker en ’s avonds te lang licht. Kom je slecht in slaap.

 2. Obelix zegt

  “Gedoe” ?

  Kom, kom, zo erg is het nu ook weer niet. 😛

  ‘Reacteur’ Johan B. weet (zie boven) al te melden dat het omzetten van Winter- naar Zomertijd, en weer terug, “slechts is voor de gezondheid”. 😀
  Of de beste man in de nacht van 31-dec op 1-jan ook keurig op tijd naar bed gaat omdat dat ‘beter is voor de gezondheid’?

  Me dunkt dat ik bij deze claim met een gezonde dosis humor genoeg vraagtekens bij kan plaatsen.

  Groet, Paul

  NB Ik begrijp wel dat het een achterhoedegevecht is, maar van mij mag het blijven zoals het de afgelopen 42 jaar geregeld was. 😉

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d