17 juni 2024

Kunsthal Rotterdam presenteert 100 jaar Science Fiction

In de Kunsthal te Rotterdam is er de komende drie maanden veel te genieten op het gebied van SF literatuur, films en allerlei parafernalia. Meer dan 850 unieke objecten heeft de Kunsthal tentoongesteld in ‘Science Fiction; a Journey into the Unknown’ welke aanvang nam op 16 maart j.l. en loopt tot 30 juni a.s.De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een reis door tijd en ruimte met filmclips en video-installaties, zeldzame manuscripten en tekeningen, boeken en strips, kunst en design en langs vele bekende kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek en Godzilla.

Campagne beeld ontwerp Praline credits; foto Dan Tobin Smith, Kunsthal Rotterdam

De tentoonstelling geeft een overzicht van ruim honderd jaar sciencefiction – en ook een kijkje in de toekomst van dit populaire genre. De tentoonstelling presenteert de objecten in verschillende afdelingen. Het onbekende op onze eigen planeet valt onder de kop Extraordinary Voyages, het onmetelijke universum in Space Odysseys, het ontstaan van utopische of juist dystopische werelden in Brave New Worlds en de wereld van technologie in Final Frontiers. In samenwerking met filmtheater LantarenVenster is een speciaal sciencefiction filmprogramma samengesteld. Elke maand wordt in LantarenVenster een sciencefiction klassieker vertoond, waaronder Ridley Scott’s Alien en Blade Runner en Metropolis van Fritz Lang. De films worden ingeleid door gastsprekers, onder wie Tamar Stelling, redacteur Non-human life bij De Correspondent, en hoogleraar Kosmologie Vincent Icke. Daarnaast zijn er de films met cultstatus te zien zoals La Planete Sauvage, On the Silver Globe en Hard to be a God. De kunsthal is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10-17 uur en op zondag van 11-17.00 uur. Adres; Museumpark Westzeedijk 341 Rotterdam; Bron; Kunsthal Rotterdam

Ansichtkaart ‘On the first Lunar cosmodrome’, Andrey Sokolov en Aleksey Leonov, 1968, Moscow Design Museum Kunsthal Rotterdam

https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/sciencefiction/

Share

Speak Your Mind

*