12 april 2024

Ockels’ Erfenis

Wubbo Ockels (28 maart 1946 –  18 mei 2014), natuurkundige, astronaut en duurzaamheidsstrijder, wordt geportretteerd in een documentaire over zijn leven en werk welke wordt uitgezonden op 18 mei a.s., exact vijf jaar na zijn overlijden. De documentaire, zie trailer hieronder, wordt getoond op NPO2 en is gemaakt door Daan van Alkemade.

Wubbo Ockels in Spacelab credits; NASA

Wubbo Ockels’ leven en werk wordt gevolgd, eerst als astronaut toen hij met de Challenger Space shuttle op 30 oktober 1985 voor een zeven dagen durende vlucht als eerste Nederlander naar de ruimte ging, daarna als hoogleraar Sustainable Science and Technology aan de faculteit Lucht- en Ruimtevaart van de TU Delft waar hij zich stortte op het thema ‘duurzaamheid’. Aan bod in de documentaire komen ook een aantal door hem geïnitieerde projecten, waaronder het duurzame zeilschip de Ecolution tot de Superbus. Duur; 52 minuten Tijd; 21.00 uur. Bron; De Ingenieur

Share

Comments

  1. Monique zegt

    In 2010 had ik 3 filmpjes over de superbus gemaakt.

    <

  2. Angele van Oosterom zegt

    Bedankt voor de video’s! M.i. een indrukwekkend en fraai design, en als verbinding tussen een aantal grotere plaatsen en in ruime stille gebieden nog steeds een goed alternatief, soort verlengde Tesla. Maar zo een versie met zonpaneel dak als de Lightyear auto van de TU Eindhoven is misschien wel een idee voor gebied als het Midden-Oosten…

    https://lightyear.one/

Speak Your Mind

*