24 februari 2024

LEGO komt met model van de Eagle, de Apollo 11 maanlander vanwege het komende jubileum

Credit: LEGO/NASA

LEGO heeft vandaag (30 mei) bekendgemaakt dat ze ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de landing van de Apollo 11 op de maan komen met een model van de Eagle, de beroemde maanlander waarmee Neil Armstrong en Edwin – Buzz – Aldrin op 20 en 21 juli 1969 op de maan waren. Het model bestaat uit 1087 stukjes en hij bestaat naast de maanlander uit twee astronauten en de maanvlag. Eerder kwam LEGO met een 1:100 versie van de Saturnus V raket, waarmee de Apollo’s de maan konden bereiken, een model die ik afgelopen kerstvakantie heb gebouwd.

Credit: LEGO/NASA

Over het interieur van de Eagle is goed nagedacht door LEGO, want modules daarvan, zoals de ‘Modularized Equipment Stowage Assembly’ (MESA) en de ‘Apollo Scientific Experiment Package’, inclusief de ‘Laser Ranging Retroreflector’ (LRR), zijn heel realistisch nagebootst (zie hieronder).

Op 1 juni start de verkoop in de VS, waar ‘ie voor $99.99 over de toonbank zal gaan. Geen idee wat de Eagle in Europa gaat kosten. ‘De LEGO Eagle has landed!‘ Lars, bedankt voor de tip! Oh ja, hier nog een video over de LEGO maanlander.

Bron: Brothers.Brick.

Share

Comments

 1. Avatar foto Enceladus zegt

  Volgens deze website wordt de prijs in Nederland € 99,99: https://shop.lego.com/nl-NL/product/NASA-Apollo-11-Maanlander-10266

  Ik voel er wel wat voor om ‘m te kopen.

  Groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Ik heb hem in elkaar. Hebben jullie ‘m al?

  https://m.imgur.com/t/lego/NlTEkcT

 3. Nee nog niet. Ziet er mooi uit hoor. Was ’t bouwen ingewikkeld of viel het mee?

 4. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

Speak Your Mind

*