25 februari 2024

Astrotweets van de Week

Credit foto achtergrond: HUDF/Hubble/NASA/ESA

Op Twitter kom je vaak de grootste lariekoek tegen, maar ook heel zinnige, nuttige en leerzame dingen. Niet alle lezers van Astroblogs zullen op Twitter zitten en als ze dat wel zitten hoeven ze niet dezelfde Tweeps te lezen. Grote kans dus dat menig tweet die over sterrenkunde en ruimtevaart gaat onbekend is. Daarom leek het mij wel leuk om een overzicht te geven van leuke ‘AstroTweets’ die de afgelopen week verschenen zijn, iets wat ik acht jaar geleden ook al eens deed. Ik ben van plan er iedere zondag een blog aan te wijden, dus per heden een nieuwe serie. Ehhh… omgekeerd: als jullie leuke tweets hebben die ik (wellicht) gemist heb, laat het gerust weten [1]Wil je die doortweeten: hier ben ik te vinden..

We beginnen met deze, een BBC fragment uit de oude doos. Een beter timing kan een verslaggever echt niet hebben.

Ethan Siegel, de welbekende blogger, besteedt aandacht aan de vraag wat er gebeurt als je in een zwart gat valt. Leuke vraag, die hier ook al vaker is langegekomen.

Marcel Pawlowski heeft een animatie gemaakt waarin je ziet wanneer de dwergstelsels om de melkweg heen ontdekt werden. Prachtig weergegeven.

Naar aanleiding van een nieuw boek van Graham Farmelo over wiskunde en het heelal heeft de IAS een serie lezingen georganiseerd over dat thema met bekende sprekers. Hier een tweet daarover.

Een overzicht van alle zwaartekrachtgolven die LIGO en Virgo in mei hebben gedetecteerd. Pffff, bijna niet meer bij te houden zoveel.

Met LEGO de maanreis van vijftig jaar geleden herdenken. Leuk toch?

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Wil je die doortweeten: hier ben ik te vinden.

Speak Your Mind

*