25 oktober 2021

Vanavond heldere meteoor (vallende ster) gezien boven Nederland

Archieffoto van een meteoor.

Vele mensen hebben rond 21.30 uur een heldere meteoor (in de volksmond vallende ster genoemd) boven Nederland gezien. De lucht was nog blauw, de zon stond nog laag in het westen boven de horizon (hij ging pas iets na 22.00 uur onder) en de meteoor stak daar met z’n felwitte kleur strak tegen af. De richting van de meteoor was richting het noordoosten (zie kaartje in de tweet hieronder). Mocht de meteoor helderder zijn dan de maximale helderheid van de planeet Venus (ongeveer -4m), dan is er sprake van een vuurbol.

In het noorden van Nederland werd ook een luide knal gehoord, aldus meldingen op RTV Drenthe. Meer mensen die ‘m hebben gezien? Toevallig een foto of video ervan gemaakt? Meldt het dan even. Ik heb de melding ook toegevoegd aan de vuurbol-pagina.

Comments

  1. A.J.L. Nijhof zegt

    De voornoemde vallende ster kwam van ons uit gezien uit het oosten, in ongeveer 45 graden.

  2. Tecla van Geffen zegt

    Ook wij hebben 28 juni rond half 10 in de avond een paar seconden een meteoriet gezien. Het was nog licht, maar hij was heel duidelijk te zien! Wij waren in het buitengebied van Liessel, gemeente Deurne. Geen idee welke richting wij keken….dus daar kan ik jullie niet mee helpen.

  3. Mascha zegt

    Ik stond op een verjaardag, keek toevallig naar boven om te te zien hoe helder de lucht was en toen dacht ik wat is dat nu??? Een vuurbal, hij leek super dichtbij, zo groot als een voetbal en was paar seconden en voordat ik iedereen het wilde late zien was het alweer weg, dacht eerst dat het vuurwerk was maar nu weet ik zeker dat het een meteoriet is geweest, gaaf hoor!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.