14 april 2024

‘Aanval’ op Area 51 aangekondigd om ‘aliens’ te vinden

Meer dan 400.000 facebook abonnees hebben een ‘aanval’ aangekondigd op 20 september a.s om 3 uur lokale tijd, dat toch wel even de wenkbrauwen deed fronsen. Onder motto’s als ‘Storm Area 51’ en ‘Let’s see them aliens’ heeft deze georganiseerde ‘raid’ zoals in het Engels uitgedrukt, zich inmiddels verspreid als een lopend vuurtje. Vanaf gisteren waren er al 416.000 aanmeldingen binnen onder ‘going’ en degene die er nog over na moesten denken waren met z’n 428.000. Een aanzienlijk aantal dus. De bedoeling is dat ze ergens op een bepaalde toeristische trekpleister elkaar gaan ontmoeten en vanaf daar hun ‘bestorming’ willen gaan coördineren.

Inmiddels heeft de actie al wereldwijd tot de nodige media aandacht geleid en zijn er op facebook ook plannen gelanceerd om het concreet vorm te geven, variërend van formatie vorming tot het werpen van stenen. Woordvoerders van de Amerikaanse luchtmacht weigerden Fox News commentaar. Area 51 is een geheime faciliteit, en maakt deel uit van Edwards Airforce Base, en ligt binnen het Nevada Test and Training Range. Het gebied bevindt zich in de omgeving van Groom Lake, Nevada. Al decennia lang wordt het in verband gebracht met samenzweringstheorieën over vermeende aliens die op de locatie zouden verblijven en waarvan het publiek het bestaan niet mag weten. Bron; Fox News

https://www.facebook.com/uniladmag/videos/2049719961799785/

Share

Comments

 1. Ik wil meedoen maar heb niet genoeg geld

 2. Monique zegt

  Ik vrees het ergste. Als zo’n bedreiging doorzet zal dat best eens gevolgen kunnen hebben voor alle burgers op sociale media om dat in de toekomst te voorkomen.
  Hoe dan ook is het vragen om moeilijkheden en ik vraag mij af wat men ermee opschiet. Laat die mensen daar op Area 51 gewoon met rust en hun werk doen. Ik snap hoe spannend en mysterieus het allemaal de afgelopen decennia op sociale media is aangedikt door zowel burgers als gepensioneerde ex-werknemers die ineens wél durfden te praten (zucht) Als alien zou ik daar destijds allang mijn intergalactische koffer hebben gepakt om ergens in een piepklein land een onopvallend leventje te gaan leiden (en phone home)
  Monique Grinning Face With Smiling Eyes on Facebook 3.1

 3. Remco H. zegt

  Iets met natuurlijke selectie……

  Zij die gaan sterven groeten U…… althans, diegenen die dit maffe plan doorzetten. Want ja, het bestormen van een militaire basis is altijd een goed idee natuurlijk…… gelukkig zijn datum en tijdstip bekend whaha….. wie verzint dit en hoe krijg je zoveel mensen gek genoeg om dit serieus te nemen en uit te voeren. Hoe dan?! Succes ermee.

  • Obelix zegt

   Als daar op uur U, plots 400.000 faceboekers staan, vermoed ik dat er geen ‘bestorming’ hoeft te volgen. Zij kunnen wellicht gewoon doorlopen en de hekken omver duwen…
   Me dunkt dat er geen (militair-)officier tegen zijn manschappen zal zeggen om maar in het “wildeweg” te gaan schieten, of zelfs grovere middelen gaat inzetten(tanks, panserwagens?) of zelfs luchtsteun?

   Het zou nog wel een dingetje worden, waar nog lang en breed over gesproken gaat worden, in binnen- en buitenland.

   Het punt is uiteraard dat er helemaal geen 400.000 man gaan afreizen, maar slecht 10 of 100. 🙂

   Groet, Paul

 4. Sander zegt

  Zoveelste uiting van een gebrek aan respect voor de regels door het klootjesvolk. “Wij willen en dus zal het gebeuren” mentaliteit krijgt steeds gekkere vormen. Ook al is het door de initiator mogelijk als grap bedoeld, zijn er waarschijnlijk veel mensen die serieus denken dat ze het ‘recht’ hebben om hun nieuwsgierigheid te bevredigen.

 5. Angele van Oosterom zegt

  Officiele reactie van de luchtmacht;
  „In het gebied ligt een oefenterrein van de luchtmacht. We raden iedereen met klem af om te proberen in het gebied te komen. De luchtmacht staat altijd klaar om Amerika en haar bezittingen te verdedigen.” Meer hierover op;
  https://www.washingtonpost.com/national-security/2019/07/13/half-million-people-signed-up-storm-area-what-happens-if-they-actually-show-up/?noredirect=on&utm_term=.e3ab97e17a65

 6. Obelix zegt

  Vergeten is een groot woord, maar het maakt geen onderdeel uit van mijn denkraam, Monique. 😀
  In Nederland heeft veel jeugd gratis reizen met het OV. En zelfs Groningen is op Nederlandse schaal dichtbij.

  Nu weet ik niet precies waar Area 51 ligt, maar Google zegt Nevada woestijn… Volgens mij niet erg dicht bij de bevolkingscentra. En gratis reizen zal er in de VS ook wel niet inzitten.
  Hoe daar plots 1 miljoen mensen (de teller loopt door, meldt de Telegraaf) op uur U te voorschijn kunnen(!) komen?
  Me dunkt dat de regering geen extra landingsrechten voor de komende maanden gaat afgeven. En die paar wegen in de woestijn zullen ook wel grondig in de gaten worden gehouden, om de gemoederen niet oververhit te laten raken.

  Of de federale regering al plannen heeft op inteneringskampen op te zetten? 😀

  Ik denk dat het allemaal wel mee zal gaan vallen, maar er is voor de FBI, CIA, NSA ed. nog wel werk aan de winkel. De regering zal ook wel onrustig worden als het wel heel druk lijkt te gaat worden, want de VS is wel een democratie… met alle nadelen(!) van dien. 😀 😉

 7. Monique zegt

  Meer dan een miljoen mensen hebben zich aangemeld voor een Facebook-evenement dat oproept om gezamenlijk Area51 te bestormen, de uiterst geheime militaire basis in de woestijn van Nevada in Amerika. Ze denken daar ufo’s en marsmannetjes te zien die zich daar volgens complottheorieën zouden bevinden.

  Op 20 september zou het evenement met de titel ’Bestorm Area 51, ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden’ moeten plaatsvinden. Het is niet duidelijk of de oproep als grap is bedoeld en in hoeverre de deelnemers het serieus nemen.

  De oproep was voor de Amerikaanse luchtmacht echter wel aanleiding om met een officiële reactie in de Washington Post te komen. „In het gebied ligt een oefenterrein van de luchtmacht. We raden iedereen met klem af om te proberen in het gebied te komen. De luchtmacht staat altijd klaar om Amerika en haar bezittingen te verdedigen.”

  De met geheimen omgeven basis bestaat al tientallen jaren. Pas in 2013 werd erkend dat het om een militair terrein ging nadat een beroep was gedaan op de Amerikaanse wet openbaarheid van bestuur.

  De grenzen van het gebied worden permanent bewaakt en borden waarschuwen dat „dodelijk geweld” mag worden gebruikt tegen mensen die zich ongeoorloofd toegang verschaffen. Passagiers van tourbussen die naar de rand van het gebied komen, krijgen geregeld een rode laserstip op hun voorhoofd vanuit de woestijn.

  Bron: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/miljoen-mensen-wil-mysterieuze-area-51-binnendringen-amerika-waarschuwt/ar-AAEmcRA

  (Ik denk dat zo’n laserstip op al die voorhoofden het niet gaat worden.)

  Update:
  The Storm Area 51 event has gone INSANE. Over 1,000,000 people have pledged to be going or interested. Here’s what they aren’t telling you…

 8. Joehoe! Het enige wat USAF hoeft te doen is een open dag organiseren op 20 september.
  @Sander, met je “Basket of deplorables” F#ck you too!

 9. Facebook is een gevaarlijk medium dat eigenlijk in deze vorm verboden zou moeten worden. Kwaadwillenden kunnen er complete landen mee in een burgeroorlog slepen. Eens kijken hoe dit afloopt….

 10. Hans van der Valk zegt

  Ach, een Alientje in huis om de boel schoon te houden en mijn grote tuin te onderhouden is best prettig. En met een paar blikjes kattenvoer is hij/zij waarschijnlijk al tevreden.
  En ik heb dan de tijd om al die Astroblogs een rustig door te lezen.

Speak Your Mind

*