Site pictogram Astroblogs

Weekend vol festiviteiten en evenementen rond 50 jaar maanlanding

Credits: NASA.

Op zaterdag 20 juli 2019 is het 50 jaar geleden dat de eerste maanlanding plaatsvond en enkele uren later (in Nederland op 21 juli) Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Komend weekend wordt er op verschillende manieren stilgestaan bij dit bijzondere jubileum. Op 50jaarmaanlanding.nl, www.moonlanding50.org/lunarevents (tabblad The Netherlands) en www.astronomie.nl/iau100 is een groot aantal evenementen verzameld.

Hieronder een greep uit de activiteiten die door publiekssterrenwachten en de sterrenkundige instituten in Nederland worden georganiseerd.

Sterrenwacht Hellendoorn: speciaal middagprogramma voor de jeugd en een avondlezing. http://sterrenwachthellendoorn.nl/staging/20-juli-speciale-viering-50-jaar-maanlanding-apollo-11/

Publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem: planetariumshow en ontdekactiviteiten. https://www.sterrenwachtphoenix.nl/phoenix/50-jaar-Appollo-11-maanlanding.html

Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel: tentoonstelling over de historische ruimtevlucht van Apollo 11. http://www.volkssterrenwachtorion.nl/index.php?id=251.

Sterrenwacht Tivoli in Oudenbosch: MAANifestatie. Ontdek meer over de samenwerking tussen NASA en deze sterrenwacht tijdens de Apollo 10 & 11 missies. https://www.sterrenwachttivoli.nl/apollo11

Volkssterrenwacht Bussloo: gevarieerd programma met onder andere lezingen en tentoonstellingen. https://volkssterrenwachtbussloo.nl/?p=1098.

In Leiden zijn er activiteiten in Museum Boerhaave https://rijksmuseumboerhaave.nl/te-zien-te-doen/maanlandingweekend/ en op de Oude Sterrewacht. http://www.astronomie.nl/#!/iau100/iau100/_detail/gli/sterrenwacht-leiden-50-jaar-sinds-de-eerste-mens-o/.

Artis Planetarium in Amsterdam: speciale voorstellingen in het kader van 50 jaar maanlanding. https://www.artis.nl/nl/te-doen-artis/dagagenda-activiteiten/50-jaar-maanlanding/

De Rijksuniversiteit Groningen biedt gratis planetariumshows in de DOT. https://www.facebook.com/events/382043619105629.

Bron: Astronomie.nl.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten